compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Luce

Luce

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, filmhuis

Pitch van Luce
Tim Roth (Peter Edgar) en Naomi Watts (Amy Edgar)
Tim Roth (Peter Edgar) en Naomi Watts (Amy Edgar)
Delen op facebook
Luce
Nederlandse première: 31-10-2019
Verenigde Staten, 2019, 109 min,
Een echtpaar wordt gedwongen rekening te houden met hun geïdealiseerde beeld van hun zoon, geadopteerd uit het door oorlog verscheurde Eritrea, na een alarmerende ontdekking door een toegewijde middelbare schoolleraar die zijn status als all-star student bedreigt.
Luce trailer en bijzonderheden
Kelvin Harrison Jr. schreef een opstel over Frantz Fanon als onderdeel van zijn onderzoek naar zijn rol. Octavia Spencer heeft dat opstel vervolgens beoordeeld en datzelfde opstel is te zien in de film.
Aanloop
Kelvin Harrison Jr. die in de rol van Luce kroop, werd bekend door zijn eerdere rollen in onder andere 12 Years a Slave (2013), Ender's Game (2013) en It Comes at Night (2017). Ook spelen er andere grote namen in de film zoals Naomi Watts, ook wel bekend van Divergent Series: Insurgent (2015), St. Vincent (2014) en The Impossible (2012)
Luce - Bioscopen, Tijden & Tickets

Luce in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea. De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon.