compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Maixabel

Pitch van Maixabel

Luis Tosar (Ibon Etxezarreta)

Luis Tosar (Ibon Etxezarreta)

Delen op facebook
Maixabel
Spanje, 2021, 115 min,

In Maixabel krijgt Maixabel Lasa een ongewoon verzoek, of ze een van de terroristen die haar man namens de ETA hebben 11 jaarder hadden vermoord te ontmoeten in de gevangenis. Ze bedenkt zich dat iedereen een tweede kans verdient en stemt in.

Maixabel trailer en bijzonderheden

De film is geïnspireerd door echte gebeurtenissen en vertelt het verhaal van Maixabel Lasa, weduwe van de Baskische politicus vermoord door ETA, Juan María Jáuregui, en een van de eerste slachtoffers die ermee instemden om de moordenaars van hun geliefden in de gevangenis te ontmoeten, in het kader van herstelbijeenkomsten die in 2011 werden gepromoot vanuit de zogenaamde 'Vía Nanclares'.
In een scene is de echte Maixabel Lasa te zien zingend in de film.

Trailer van MaixabelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Maixabelhttps://i1.ytimg.com/vi/F_t3QdGzMpU/hqdefault.jpg2021-11-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Icíar Bollaín is speelde als actrice in vele films tot 2000, ze regisseerde de speelfilms La boda de Rosa (2020), Yuli (2018) en Te doy mis Ojos (2003).
Actrice Blanca Portillo speelde eerder in Los abrazos rotos (2009), Goya's Ghosts (2006) en Volver (2006).
Acteur Luis Tosar werkte vaker met regisseur Icíar Bollaín onder meer aan haar korte film "Amores que matan" (2000) en aan haar prijswinnende lange speelfilm Te doy mis Ojos (2003).

Maixabel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Maixabel in de bioscoop

Wil je Maixabel zien? Koop of huur de film hier:Elf jaar nadat haar man werd vermoord door de Baskische terrorsitengroep ETA, stemt Maixabel Lasa in om een van de moordenaars te ontmoeten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Departamento de Cultura del Gobierno Vasco, Diputación Foral de Gipuzkoa, Euskal Irrati Telebista (EiTB), Feel good Media, Feelgood, Kowalski Films, Maixabel Film, Movistar+, Radio Televisión Española (RTVE)

Cast & Regisseur

Luis Tosar

Ibon Etxezarreta
Blanca Portillo

Maixabel Lasa
María Cerezuela

María Jáuregui
Josu Ormaetxe

Juan Mari Jaúregui