compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Marian

***00
Waardering: 3/5

Pitch

Als hij drie jaar is, wordt het jongetje Marian ondergebracht in een weeshuis. Zijn ouders leven dan nog wel, maar volgens de alwetende staat zijn zij niet capabel hun kinderen op aanvaardbare manier op te voeden. Vader is alcoholist en moeder anderszins onbekwaam bevonden, en zo wordt het gezin opgebroken. Hoewel er volgens de statistieken successen werden geboekt in de strenge tehuizen, behoort Marian tot de grote groep kinderen die het zonder liefde en warmte niet redt. De jarenlange emotionele verwaarlozing maken hem voorgoed ongeschikt voor het aangaan van liefdevolle relaties.
Delen op facebook
Marian
Frankrijk, Tsjechië, 1996, 109 min,

bijzonderheden

Speelfilmdebuut van regisseur Petr Václav, die daarvoor vier documentaires maakte over sociale vraagstukken in Tsjechië. Zijn achtergrond klinkt sterk door in 'Marian'. Hij voelt zich reeds lang verbonden met de problematiek van de zigeunerkinderen in de recente geschiedenis van zijn vaderland. Samen met zijn vriend en co-scenarist Jan Sikl werkte hij in kindertehuizen, waar hij Marian leerde kennen, die hem zijn levensverhaal vertelde dat de basis vormde voor deze film.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Marian - Bioscopen, Tijden & Tickets

Marian in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Marian zien? Koop of huur de film hier:


videoland NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Czech International Films, Les Films de L'Observatoire, Tosara Film

Cast & Regisseur