compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

biografie, drama, filmhuis, historie

Pitch van Mary Queen of Scots
Saoirse Ronan (Mary Stuart)
Saoirse Ronan (Mary Stuart)
Delen op facebook
Mary Queen of Scots
Nederlandse première: 17-1-2019
Groot-Brittannië, 2018, 124 min,
Mary Stuart wordt op haar 16e koningin van Frankrijk en twee jaar later weduwe, ze keert terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeist. Ze wordt hiermee de rivaal van haar nicht Koningin Elizabeth I zowel voor wat betreft macht als de liefde.
Mary Queen of Scots trailer en bijzonderheden
De film is gebaseerd op de biografie 'Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart' van John Guy, waarin deze de theorie poneert dat de twee vorstinnen elkaar in werkelijkheid hebben ontmoet.
De film kreeg veel nominaties voor de filmprijzen die later inzet jaar worden uitgereikt.
Aanloop
Toneel-regisseur en artistiek leider Josie Rourke debuteert met deze speelfilm. Ze heeft middels een brief de terughoudende Margot Robbie overtuigd om deze rol toch te nemen. Margot Robbie was genomineerd voor een Oscar voor haar rol in I, Tonya (2017) tegelijk met Saoirse Ronan voor haar rol in Lady Bird(2017). Overiens ging de prijs voor Best actress naar Frances McDormand Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Mary Queen of Scots - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mary Queen of Scots in de bioscoop

Wil je Mary Queen of Scots zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Mary Stuart (Saoirse Ronan) wordt op haar 16e koningin van Frankrijk en twee jaar later weduwe, ze keert terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeist. Dit tot grote woede van haar nicht Koningin Elizabeth I (Margot Robbie).Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan).

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.