compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Mary Queen of Scots

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Mary Queen of Scots

Saoirse Ronan (Mary Stuart)

Saoirse Ronan (Mary Stuart)

Delen op facebook
Mary Queen of Scots
Nederlandse première: 17-1-2019
Verenigd Koninkrijk, 2018, 124 min,

Mary Stuart wordt op haar 16e koningin van Frankrijk en twee jaar later weduwe, ze keert terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeist. Ze wordt hiermee de rivaal van haar nicht Koningin Elizabeth I zowel voor wat betreft macht als de liefde.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Mary Queen of Scots trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op de biografie 'Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart' van John Guy, waarin deze de theorie poneert dat de twee vorstinnen elkaar in werkelijkheid hebben ontmoet.
De film kreeg veel nominaties voor de filmprijzen die later inzet jaar worden uitgereikt.

Trailer van Mary Queen of ScotsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mary Queen of Scotshttps://i1.ytimg.com/vi/az6kAsVNNhs/hqdefault.jpg2018-10-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Toneel-regisseur en artistiek leider Josie Rourke debuteert met deze speelfilm. Ze heeft middels een brief de terughoudende Margot Robbie overtuigd om deze rol toch te nemen. Margot Robbie was genomineerd voor een Oscar voor haar rol in I, Tonya (2017) tegelijk met Saoirse Ronan voor haar rol in Lady Bird(2017). Overiens ging de prijs voor Best actress naar Frances McDormand Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Mary Queen of Scots - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mary Queen of Scots in de bioscoop

Wil je Mary Queen of Scots zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

Mary Stuart (Saoirse Ronan) wordt op haar 16e koningin van Frankrijk en twee jaar later weduwe, ze keert terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeist. Dit tot grote woede van haar nicht Koningin Elizabeth I (Margot Robbie).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan).

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Productiemaatschappij: Focus Features, Perfect World Pictures, Working Title Films

Cast & Regisseur

Margot Robbie

Queen Elizabeth I
Saoirse Ronan

Mary Stuart
Guy Pearce

Sir William Cecil
Martyn Mayger

Privy Council
Ian Hart

Lord Maitland
Josie Rourke

Regisseur
Mary Queen of Scots poster

Nieuws over Mary Queen of Scots