compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Maudie

Maudie

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldDiscriminatie

biografie, drama, filmhuis, romantiek

Pitch van Maudie
Maudie: Ethan Hawke (Everett Lewis)
Maudie: Ethan Hawke (Everett Lewis)
Delen op facebook
Maudie
Nederlandse première: 14-9-2017
Canada, Ierland, 2016, 115 min,
Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap.
trailer en bijzonderheden over Maudie
Deze film is gebaseerd op het leven van de echte Maud Lewis. Zij leefde van 1903 tot en met 1970.
Aanloop van Maudie
De hoofdrollen worden gespeeld door Sally Hawkins en Ethan Hawke. Die laatste ken je onder meer van Boyhood.
BioscoopAgenda van Maudie

Maudie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Maudie zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke).

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk.Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood) schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.