compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

May December

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van May December

Natalie Portman (Elizabeth) en Julianne Moore (Gracie)

Natalie Portman (Elizabeth) en Julianne Moore (Gracie)

Delen op facebook
May December
Nederlandse première: 30-11-2023
Verenigde Staten, 2023, 118 min,

In May December arriveert een actrice om onderzoek te doen voor een film naar het verleden van een getrouwd stel - twintig jaar geleden werden zij berucht toen Mary basisschoollerares was van in de dertig die met de twaalfjarige leerling, Vili, een relatie begon, haar huidige man.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

May December trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het verhaal van Mary Katherine "Mary Kay" Schmitz Letourneau Fualaau, die halverwege de jaren negentig een basisschoollerares van in de dertig was die een twaalfjarige leerling, Vili Fualaau, verkrachtte.

Trailer van May DecemberBekijk de trailer en de beste filmstills van de film May Decemberhttps://i1.ytimg.com/vi/aiulFemFre0/hqdefault.jpg2023-11-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

May December - Bioscopen, Tijden & Tickets

May December in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen, bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te analyseren voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien. May December is de tiende speelfilm van regisseur Todd Haynes (Carol, Dark Waters, Far From Heaven), met Oscar-winnaars Julianne Moore en Natalie Portman in de hoofdrollen.

Productiemaatschappij: Gloria Sanchez Productions, Killer Films, MountainA, Project Infinity (In Association With), Taylor & Dodge (In Association With)

Cast & Regisseur