compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Films > Médecin de campagne

Médecin de campagne

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van Médecin de campagne
Médecin de campagne: François Cluzet (Jean-Pierre Werner)
Médecin de campagne: François Cluzet (Jean-Pierre Werner)
Delen op facebook
Médecin de campagne
Nederlandse première: 25-1-2018
Frankrijk, 2016, 102 min,
Jean-Pierre is een dorpsarts die verankerd is in het dorpsleven. Als hij zelf ziek wordt, neemt Nathalie, een beginnend arts, zijn praktijk over. Ze krijgt het nogal te stellen met de koppige arts en eigenzinnige dorpsbewoners.
trailer en bijzonderheden over Médecin de campagne
Regisseur Thomas Lilti weet waar hij het over heeft, want hij is zelf ook huisarts.
Aanloop van Médecin de campagne
François Cluzet, die de huisarts speelt, is bij het grote publiek bekend als de aan de rolstoel gekluisterde Philippe in Intouchables.
BioscoopAgenda van Médecin de campagne

Médecin de campagne in de bioscoop

Wil je Médecin de campagne zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Als dorpsarts Jean-Pierre zelf ernstig ziek wordt, neemt een vervangster zijn praktijk over. Beginnend arts Nathalie krijgt het flink te stellen met de koppige Jean-Pierre, maar ze laat zich niet kennen. Met François Cluzet (Intouchables).Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is.

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Ondanks het feit dat Jean-PIerre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen. Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.