compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Memories of Murder

Memories of Murder

****1/2
Waardering: 4.3/5

Salinui chueok

drama, komedie, misdaad, thriller

Pitch
Zuid-Korea, 1986. Het land wordt geregeerd door een repressief militair bewind. De politie jaagt ondertussen met man en macht op de eerste Koreaanse seriemoordenaar. De lokale agenten, geleid door rouwdouwer Park, proberen op even onorthodoxe als afkeurenswaardige wijze bekentenissen te ontlokken aan voor de hand liggende verdachten. De komst van de geroutineerde grotestadsrechercheur Seo leidt uiteraard tot conflicten binnen het politiekorps.
Delen op facebook
Memories of Murder
Zuid-Korea, 2003, 127 min,
bijzonderheden
Dit zwartgallig, humoristisch drama was de grote hit van 2003 bij pers en publiek in Zuid-Korea. Op het platteland niet ver van Seoul was van 1986 tot 1991 een moordenaar en verkrachter actief. Het was de eerste 'geregistreerde' seriemoordenaar in Korea. De aandacht van de regisseur richt zich niet zozeer op de moordenaar, als wel op de mannen die hem moeten pakken. Het resultaat is een drama met een ontroerende en schokkende ondertoon, dat moeiteloos van toon wisselt: van komedie naar psychologische detective naar socio-historisch document. Maar bovenal is Bongs tweede lange speelfilm grappig en spannend.
Aanloop
Regisseur Bong Joo-Ho (1969) studeerde aan de Korean Academy of Film Arts. Zijn afstudeerfilm "Incoherent" was een cultsucces. In 1998 schreef hij het scenario voor "Phantom, the submarine", een enorme hit in Zuid-Korea. Bong maakte zijn zijn speelfilmdebuut met Barking Dogs Never Bite (2000).
Memories of Murder - Bioscopen, Tijden & Tickets

Memories of Murder in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Memories of Murder zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Zwartgallig, humoristisch drama. 1986, Korea wordt geregeerd door een repressief militair bewind. De politie jaagt met man en macht op de eerste Koreaanse seriemoordenaar.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen