compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Miel-Emile

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Miel-Emile

Delen op facebook
Miel-Emile
Nederlandse première: 18-4-2019
Nederland, 2018, 145 min,

De familie van Miel-Emile vertrekt na WOII naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, daar leven ze onder de tirannieke regime van zijn vader. Bijna 80 jaar later kijkt Miel terug naar een wonderlijke jeugd die minder idyllisch verliep dan het romantisch beeld die zijn vader voor ogen had.

Bekijk bij:

Cinemember

Miel-Emile trailer en bijzonderheden

De Nederlandse kunstenaar Pierre Raaijmakers kocht na de Tweede Wereldoorlog een huis in de Franse Pyreneeën, waar hij met zijn Vlaamse vrouw ging wonen en gezin groeide met twaalf kinderen.

Trailer van Miel-EmileBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Miel-Emilehttps://i1.ytimg.com/vi/yhIXhpzZ59E/hqdefault.jpg2019-03-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Peter van Houten is een onafhankelijk cineast die vaak zowel als scenarist, cameraman, editor en producent werkt bij al zijn films.
Van Houten maakte eerder de film La Vie De Jean-Marie (2015) over de oudste zoon van de familie Raaijmakers.

Synopsis distributeur

Miel-Emile vertelt over het complexe leven van Emile en zijn familie in de Franse Pyreneeën en dat er, ondanks alles, altijd een opening is namelijk het op zoek gaan naar je persoonlijke weg.

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de ver strekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privé leven van nu. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden.