compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Miel-Emile

Miel-Emile

Niet voor personen jonger dan 16 jaarAudiodescriptie beschikbaar

drama

Pitch van Miel-Emile
Delen op facebook
Miel-Emile
Nederlandse première: 18-4-2019
Nederland, 2018, 145 min,
De familie van Miel-Emile vertrekt na WOII naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, daar leven ze onder de tirannieke regime van zijn vader. Bijna 80 jaar later kijkt Miel terug naar een wonderlijke jeugd die minder idyllisch verliep dan het romantisch beeld die zijn vader voor ogen had.
Miel-Emile trailer en bijzonderheden
De Nederlandse kunstenaar Pierre Raaijmakers kocht na de Tweede Wereldoorlog een huis in de Franse Pyreneeën, waar hij met zijn Vlaamse vrouw ging wonen en gezin groeide met twaalf kinderen.
Aanloop
Peter van Houten is een onafhankelijk cineast die vaak zowel als scenarist, cameraman, editor en producent werkt bij al zijn films.
Van Houten maakte eerder de film La Vie De Jean-Marie (2015) over de oudste zoon van de familie Raaijmakers.
Miel-Emile - Bioscopen, Tijden & Tickets

Miel-Emile in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Miel-Emile zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De bijna 80-jarige Miel-Emile blikt terug op zijn jeugd in de Pyreneeën waar zijn Nederlandse vader samen met zijn Vlaamse vrouw de paradijs op aarde na WOII wilden stichten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Miel-Emile vertelt over het complexe leven van Emile en zijn familie in de Franse Pyreneeën en dat er, ondanks alles, altijd een opening is namelijk het op zoek gaan naar je persoonlijke weg.

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de ver strekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privé leven van nu. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden.