compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mille Mois

Mille Mois

***1/20
Waardering: 3.3/5

A thousand Months

Voor alle leeftijden

Pitch

Marokko, ramadan 1981. Mehdi is met zijn moeder ingetrokken bij zijn grootvader omdat zijn vader naar Frankrijk is vertrokken om te werken. In werkelijkheid is zijn vader gearresteerd tijdens een demonstratie en kan het gezin met moeite rondkomen. In een samenleving waar de willekeur van politieke en sociale controle elke bewegingsvrijheid inperkt, wordt het bestaan van de familie constant bedreigd.
Delen op facebook
Mille Mois
Nederlandse première: 17-6-2004
België, Frankrijk, Marokko, 2003, 124 min,

bijzonderheden

De film roept de vroegere absurdistische zedenkomedies uit Georgië in herinnering, waarin ook menselijke hebbelijkheden en zwakheden op tragikomische wijze aan de kaak werden gesteld. De film won de 'Prix Premier Regard' van 'Un Certain Regard' - in Cannes (2003).

Aanloop

Faouzi Bensaïdi (Marokko, 1967) regisseerde eerder ook La Falaise (1998) en "Le Mur" (2000). Dit is zijn speelfilmdebuut. Cameraman Antoine Héberlé filmde ook François Ozons Sous Le Sable (2000).

Recensies van Mille Mois

Mille Mois - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mille Mois in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mille Mois zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Marokko, begin jaren '80. In een samenleving waar de willekeur van politieke en sociale controle regeert, wordt het bestaan van een familie bedreigd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Agora Films, Entre chien et loup, Gloria Films

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur