compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Films > Mille Mois

Mille Mois

***1/20
Waardering: 3.3/5

A thousand Months

Voor alle leeftijden

drama, filmhuis

Pitch van Mille Mois
Marokko, ramadan 1981. Mehdi is met zijn moeder ingetrokken bij zijn grootvader omdat zijn vader naar Frankrijk is vertrokken om te werken. In werkelijkheid is zijn vader gearresteerd tijdens een demonstratie en kan het gezin met moeite rondkomen. In een samenleving waar de willekeur van politieke en sociale controle elke bewegingsvrijheid inperkt, wordt het bestaan van de familie constant bedreigd.
Delen op facebook
Mille Mois
Nederlandse première: 17-6-2004
België, Frankrijk, Marokko, 2003, 124 min,
bijzonderheden over Mille Mois
De film roept de vroegere absurdistische zedenkomedies uit Georgië in herinnering, waarin ook menselijke hebbelijkheden en zwakheden op tragikomische wijze aan de kaak werden gesteld. De film won de 'Prix Premier Regard' van 'Un Certain Regard' - in Cannes (2003).
Aanloop van Mille Mois
Faouzi Bensaïdi (Marokko, 1967) regisseerde eerder ook La Falaise (1998) en "Le Mur" (2000). Dit is zijn speelfilmdebuut. Cameraman Antoine Héberlé filmde ook François Ozons Sous Le Sable (2000).
Recensies van Mille Mois
BioscoopAgenda van Mille Mois

Mille Mois in de bioscoop

Wil je Mille Mois zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Marokko, begin jaren '80. In een samenleving waar de willekeur van politieke en sociale controle regeert, wordt het bestaan van een familie bedreigd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen