compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Mitra

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten?
Delen op facebook
Mitra
Nederlandse première: 20-5-2021
Denemarken, Duitsland, Nederland, 2021, 107 min,

Mitra trailer

Trailer van MitraBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mitrahttps://i1.ytimg.com/vi/CN7khJzmMCA/hqdefault.jpg2021-02-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mitra - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mitra in de bioscoop

Synopsis distributeur

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten? 37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh (Jasmin Tabatabai) nu een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. Alles wordt overhoopgehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen (Mohsen Namjoo) probeert Haleh achter de waarheid te komen.

Productiemaatschappij: BALDR Film, Det Danske Filminstitut (support), IGC Films, Snowglobe Films, The Imaginarium (Jordan)

Cast & Regisseur