compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Mitra

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Mitra

Jasmin Tabatabai (Haleh) en Mohsen Namjoo (Mohsen)

Jasmin Tabatabai (Haleh) en Mohsen Namjoo (Mohsen)

Delen op facebook
Mitra
Nederlandse première: 5-8-2021
Denemarken, Duitsland, Nederland, 2021, 107 min,

In Mitra wordt moeder Haleh na 37 jaar geconfronteerd met de verraadster die zorgde dat haar dochter geëxecuteerd werd in Iran. De verraadster - inmiddels zelf ook moeder - is net in Nederland aangekomen, herkent Haleh niet en vertrouwt haar als een oudere en wijzere landgenoot. Terwijl Haleh wraak plant, leert ze de dader beter kennen dan ze zou willen.

Bekijk bij:

meJane

Mitra trailer en bijzonderheden

Een voornamelijke cast met Iraanse roots in de Nederlands-Deens-Duits drama 'Mitra'.
De film is geïnspireerd door de familiegeschiedenis van de regisseur.

Trailer van MitraBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Mitrahttps://i1.ytimg.com/vi/CN7khJzmMCA/hqdefault.jpg2021-02-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De tweede speelfilm van de Nederlands-Iraanse filmmaker Kaweh Modiri in 2016 debuteerde hij met de speelfilm, een misdaadthriller, Bodkin Ras.
Jasmin Tabatabai, is een Duitse actrice en zangeres met Iraanse roots. Ze behaalde in 1997 de sterrenstatus in Duitsland met de culthit-girl- bandfilm Bandits (1997), en is bekend van de films Altiplano (2009) en Der Baader Meinhof Komplex (2008).

Mitra - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mitra in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Mitra zien? Koop of huur de film hier:


meJane

37 jaar nadat haar dochter in Iran werd geëxecuteerd, vindt Haleh de vrouw die haar heeft verraden in Nederland.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten?

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten? 37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh (Jasmin Tabatabai) nu een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. Alles wordt overhoop gehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen (Mohsen Namjoo) probeert Haleh achter de waarheid te komen.

Productiemaatschappij: BALDR Film, Det Danske Filminstitut (support), IGC Films, Snowglobe Films, The Imaginarium (Jordan)