compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Money Movers

***00
Waardering: 3/5

Pitch

In Money Movers wordt een gepantserd autobedrijf opgeschrikt in een brief van een aanstaande overval, al snel zijn ze doelwit van herhaalde overvallen. De bedrijfsleiding wil met nieuwe maatregelen de beveiliging aanscherpen. Twee werknemers blijken al 5 jaar bezig te zijn een overval voor te bereiden en zien hun hoop vervliegen. Ze proberen een nieuw-komer erbij te lappen.
Delen op facebook
Money Movers
Australië, 1978, 92 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op het roman van Devon Minchin, die weer losjes gebaseerd is op twee geldwagen overvallen in Australië eind jaren '70, Minchin - die zelf een geldtransportbedrijf had - is altijd overtuigd geweest dat alleen van binnenuit je een geldtransport kunt beroven.
Regisseur Bruce Beresford bereidde zich voor door twee maanden bij een geldwagenfirma te werken.
De film deed het heel slecht aan de kassa, maar verkreeg wel een cult-status en wordt gezien als de eerste 'Ozploitation' film - harde Australische films met veel schieten en auto-achtervolgingen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Bruce Beresford maakte de jaar ervoor de film "The Getting of Wisdom" (1977) en hij was bang dat hij daarna vooral bekend zou worden als een vrouwen-film-maker en besloot een 'echte mannenfilm' te maken.

Money Movers - Bioscopen, Tijden & Tickets

Money Movers in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Money Movers zien? Koop of huur de film hier:Een gepantserd autobedrijf is het doelwit van herhaalde overvallen. De bedrijfsleiding wil met nieuwe maatregelen de beveiliging aanscherpen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: New South Wales Film Corporation, The South Australian Film Corporation

Cast & Regisseur

Tony Bonner

Leo Bassett
Ed Devereaux

Dick Martin
Terence Donovan

Eric Jackson
Edwin Hodgeman

Nacker (as Ted Hodgeman)
Money Movers poster