compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Nachtrit

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Nachtrit

Still: Nachtrit

Still: Nachtrit

Delen op facebook
Nachtrit
Nederlandse première: 12-10-2006
Nederland, 2006, 90 min,

Een Amsterdamse taxichauffeur krijgt na veel gezeur een taxivergunning. Maar als de nieuwe taxiwet wordt ingevoerd blijkt zijn dure vergunning niets meer waard te zijn en blijft hij met een torenhoge schuld zitten.

bijzonderheden

Een thriller die zich afspeelt in Amsterdam ten tijde van de Amsterdamse taxioorlog. Toen eind jaren negentig de Taxiwet werd afgeschaft, kwamen er talloze nieuwe kleine taxibedrijven op. Dit gebeurde tot groot ongenoegen van vooral monopolist Taxicentrale Amsterdam, waarvan de chauffeurs soms honderdduizenden guldens hadden neergeteld voor een taxivergunning. Dit leidde in 2000 tot talloze rellen in de hoofdstad, waarbij 'oude' en 'nieuwe' taxichauffeurs met elkaar op de vuist gingen. Regelmatig moest de mobiele eenheid ingrijpen om de orde te herstellen.

Frank Lammers en Fedja van Huêt wonnen een Gouden Kalf voor respectievelijk hun hoofd- en bijrol.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dana Nechushtan regisseerde in het verleden o.a de film "Ivoren Wachters", "Necrocam", De Belager en "Total Loss". Daarnaast regisseerde ze de dramserie 'Dunya en Desie' voor de NPS. Nechushtan won verschillende nationale en internationale prijzen voor haar werk o.a. de Prix Jeunesse 2004 voor 'Dunya en Desie'.

Nachtrit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nachtrit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Nachtrit zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Amsterdamse taxichauffeur krijgt na veel gezeur een taxivergunning. Maar als de nieuwe taxiwet wordt ingevoerd blijkt zijn dure vergunning niets meer waard te zijn en blijft hij met een torenhoge schuld zitten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur

Barry Atsma

Rechercheur Nijdam
Frits Lambrechts

Voorzitter bestuursvergadering
Nachtrit poster