compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Nachtrit

Nachtrit

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

drama

Pitch van Nachtrit
Still: Nachtrit
Still: Nachtrit
Delen op facebook
Nachtrit
Nederlandse première: 12-10-2006
Nederland, 2006, 90 min,
Een Amsterdamse taxichauffeur krijgt na veel gezeur een taxivergunning. Maar als de nieuwe taxiwet wordt ingevoerd blijkt zijn dure vergunning niets meer waard te zijn en blijft hij met een torenhoge schuld zitten.
bijzonderheden over Nachtrit
Een thriller die zich afspeelt in Amsterdam ten tijde van de Amsterdamse taxioorlog. Toen eind jaren negentig de Taxiwet werd afgeschaft, kwamen er talloze nieuwe kleine taxibedrijven op. Dit gebeurde tot groot ongenoegen van vooral monopolist Taxicentrale Amsterdam, waarvan de chauffeurs soms honderdduizenden guldens hadden neergeteld voor een taxivergunning. Dit leidde in 2000 tot talloze rellen in de hoofdstad, waarbij 'oude' en 'nieuwe' taxichauffeurs met elkaar op de vuist gingen. Regelmatig moest de mobiele eenheid ingrijpen om de orde te herstellen.

Frank Lammers en Fedja van Huêt wonnen een Gouden Kalf voor respectievelijk hun hoofd- en bijrol.
Aanloop van Nachtrit
Dana Nechushtan regisseerde in het verleden o.a de film "Ivoren Wachters", "Necrocam", De Belager en "Total Loss". Daarnaast regisseerde ze de dramserie 'Dunya en Desie' voor de NPS. Nechushtan won verschillende nationale en internationale prijzen voor haar werk o.a. de Prix Jeunesse 2004 voor 'Dunya en Desie'.
BioscoopAgenda van Nachtrit

Nachtrit in de bioscoop

Wil je Nachtrit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Amsterdamse taxichauffeur krijgt na veel gezeur een taxivergunning. Maar als de nieuwe taxiwet wordt ingevoerd blijkt zijn dure vergunning niets meer waard te zijn en blijft hij met een torenhoge schuld zitten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen