compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dana Nechushtan

Dana Nechushtan

Dana Nechushtan: films, nieuws

 

Biografie van Dana Nechushtan

Dana Nechushtan werd geboren in Israël en verhuisde op zesjarige leeftijd met haar moeder naar Nederland. Ze mocht tot har veertiende geen televisie kijken van haar moeder, omdat dat slechte invloed zou hebben op haar verbeelding. Films waren wel toegestaan, maar alleen die met Greta Garbo en Marlene Dietrich.

De alternatieve opvoeding werd voortgezet door een Vrije School opleiding. In 1990 werd Nechushtan toegelaten tot de Nederlandse Film en Televisie Academie. In 1994 werd ze voor haar afstudeerproject, Djinn, een politiek sprookje, beloond met de Tuschinski Award en nominaties voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Studentenfilm en de Grolsch Filmprijs.

Vanaf haar afstuderen heeft Nechushtan o.a. de speelfilm 'Total Loss', de televisiefilm Offers en de speelfilm Nachtrit gemaakt. Van 2002 tot 2004 was de televisieserie 'Dunya en Desie' van haar hand te zien. In 2008 maakte ze ook de film Dunya & Desie, de Nederlandse inzending voor de Oscars. In 2008/ 2009 volgt een televisieserie over Annie M.G. Schmidt.

Trailer met Dana Nechushtan

Dana Nechushtan In het nieuws

Dunya & Desie Nederlandse inzending Oscars

Film krijgt misschien remake

29-8-2008 De Nederlandse speelfilm Dunya & Desie van regisseur Dana Nechushtan is de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie Best Foreign Language Movie, dat maakte Holland Film donderdag bekend.

Laatste filmnieuws

Dana Nechushtan Feiten

regisseur
Geboren 26-12-1970
Dana Nechushtan is een Nederlandse regisseur van Israëlische afkomst. Ze maakte o.a. Offers, Nachtrit en Dunya & Desie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Den Haag deze week

56 films in Den Haag deze week56 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl