compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Nao 't Zuuje

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Nao 't Zuuje

Lex Uiting (Zichzelf)

Lex Uiting (Zichzelf)

Delen op facebook
Nao 't Zuuje
Nederlandse première: 18-1-2018
Nederland, 2018, 75 min,

Samen met carnapavlsprins Lex I en zijn adjudanten Dick en Martijn volgt de documentairemaker tien 'Vastelaovend'- of carnaval-vierders. De verschillende typische carnavalsactiviteiten zorgen voor saamhorigheid, bezinning als tegelijkertijd een uitlaatklep dwars door alle lagen van de Limburgers gemeenschap.

Nao 't Zuuje trailer en bijzonderheden

De filmmaker volgt de personages van heel dichtbij, dus met veel close-ups en koos om niet een film te maken over carnaval, maar over de carnavalvierders.

Openingsfilm van het Limburg Film Festival en trok volle zalen. De filmtitel 'Nao ’t zuuje' betekent 'Naar het zuiden' in het Limburgs.

Prins Lex I, is de gekozen naam van zanger en tv-presentator Lex Uiting, die in 2017 Prins Carnaval van Venlo was. Uiting schreef ook het titellied 'Nao Zou je' wat een grote hit werd in Limburg. De soundtrack is geschreven door pianist Egbert Derix.

Er is ook een kortere versie gemaakt van de documentaire (van 50 minuten) voor niet-Limburgers speciaal voor BNN/VARA.

Cast

Lex Uiting
Daan Kmiecik
Jeroen van den Ham
Sepp van den Ham
Hay van den Ham
Suus Verberkt
Liesje Cardinaals
Sjraar Peetjens
Marcel Abrahams
Danique Stappers
Tasilo Pieck

Trailer van Nao 't ZuujeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nao 't Zuujehttps://i1.ytimg.com/vi/35rAGVmpcAU/hqdefault.jpg2018-01-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lex Uiting was vaker te zien in tv-producties als 'Kinderen voor kinderen', 'Expeditie Robinson' en het 'Sinterklaasjournaal'. Hij was een van de regisseurs van de korte documentaire "Whatever Forever: Douwe Bob" (2013).
Producent Pieter Kuijpers maakte eerder naam met succesvolle films als Van God Los, TBS, Doodslag, Hemel op Aarde en Riphagen.

Nao 't Zuuje - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nao 't Zuuje in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Nao 't Zuuje zien? Koop of huur de film hier:Diepere kijk naar carnavalsviering, niet alleen als lollige uitspatting, maar ook als moment van bezinning.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Pupkin Film

Cast & Regisseur

Nieuws over Nao 't Zuuje