compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Nine 1/2 Weeks

**1/200
Waardering: 2.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeks

Pitch

Elizabeth, een assistente in een kunstgallerij, raakt betrokken in een affaire met John. Ze weet bijna niets van hem en zijn leven, alleen dat hij opwindende sexspelletjes met haar speelt. Dan begint hun relatie steeds gecompliceerder te worden.
Delen op facebook
Nine 1/2 Weeks
Verenigde Staten, 1986, 112 min,

bijzonderheden

Elizabeth draagt alleen donkere kleding wanneer ze bij John is. Hetzelfde deed zich ook voor in Hitchcocks Dial M for Murder (1954). Overigens is het naakt van Kim Basinger niet echt: ze had voor alle scènes een <i>body double</i>. IJsblokjes tussen de borsten, blinddoeken en chocoladesaus, seks in een overstromende kelder, iedereen sprak erover in 1986. De film was een soort Turks Fruit van Amerika. Achteraf is er niet veel overgebleven: wasemende eroticaplaatjes van Peter Biziou (The Truman Show) overstemmen een excuusverhaaltje over een geharde Wall Street-man, met wel erg veel vrije tijd, die een gescheiden vrouw met evenveel vrije tijd versiert.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Adrian Lyne regisseerde eerder Flashdance (1983) en "Foxes" (1980). Mickey Rourke speelde al rollen in o.a. 1941 (1979), Body Heat (1981), Rumble Fish (1983) en Year of the Dragon (1985). De film betekende de definitieve doorbraak voor Kim Basinger, die debuteerde in "Hard Country" (1981).

Nine 1/2 Weeks - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nine 1/2 Weeks in de bioscoop

Wil je Nine 1/2 Weeks zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een assistente in een kunstgallerij krijgt een affaire. Ze weet bijna niets van de man, alleen dat hij opwindende sexspelletjes met haar speelt. Met Mickey Rourke en Kim Basinger.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: MGM