compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mickey Rourke

Mickey Rourke

Mickey Rourke: films, nieuws

 

Biografie van Mickey Rourke

Mickey Rourke begon op zijn twaalfde met boxen. Hij liep echter twee hersenbeschadigingen op en verliet tijdelijk de boksring. Een vriend bezorgde hem vervolgens zijn eerste rol in een theaterstuk en hij besloot acteerlessen te nemen. Zijn debuutfilm was 1941 (1979) van Steven Spielberg.

In 1981 brak hij door met zijn rol als brandstichter in Body Heat. Vervolgens speelde hij in 'The Outsiders' en Rumble Fish. Met zijn rol in The Pope of Greenwich Village (1984) trok hij wederom de aandacht van de filmcritici. De film was een box office flop, maar werd wel een kleine cult hit.

In de jaren tachtig speelde Mickey Rourke veel bijrollen in o.m. '9.5 Weeks', 'Barfly', 'Year of the Dragon' en Angel Heart. Er volgden nog een paar goede rollen, waaronder in Harley Davidson and the Marlboro Man (1991), maar in 1991 besloot Rourke weer te beginnen met boxen. Dit was echter geen succes. Hij liep een groot aantal ernstige verwondingen op en verloor veel wedstrijden. In 1995 keerde hij weer terug naar de filmwereld.

In 2005 had hij dan zijn echte comeback met zijn rol in Sin City. In 2008 werd hij nogmaals flink bekroond voor zijn hoofdrol in The Wrestler. Hij had de rol eerst afgewezen, omdat het te dichtbij zijn eigen levensverhaal kwam. En juist daarom was zijn rol als gepensioneerde boxer Randy 'The Ram' Robinson zeer overtuigend.

Trivia over Mickey Rourke

Mickey Rourke had als boxer de bijnaam 'El Marielito'.

Zijn rol in de film The Wrestler wordt gezien als echte comeback. In de film speelt hij haast zichzelf, waardoor het erg geloofwaardig overkomt.

Rourke houdt van motoren. Hij speelde zelfs de rol van Harley Davidson zelf in Harley Davidson and the Marlboro Man.

Mickey Rourke In het nieuws

Roel Reine met Danny Trejo op de set (c) Roelreine.com

Roel Reiné: 'ik draai 100 slates per dag'

20-9-2013 Regisseur Roel Reiné werkt al jaren in Hollywood maar is deze maand enkele weken in Nederland. BiosAgenda voelde hem aan de tand over zijn filmstijl en zijn nieuwe plannen.

Deze week in première: speelweek 50

12-12-2012 Normaal gesproken houden we hier altijd een inleidend tekstje maar er komen zoveel films uit dat we meteen beginnen. De film van de week is The Hobbit: An Unexpected Journey.

(c) Dutch FilmWorks

Nu al namen voor Expendables 3

14-8-2012 The Expendables 2 komt pas donderdag in de bioscopen maar er wordt nu al nagedacht over een derdel deel. Producent Avi Lerner heeft al wat namen op zijn verlanglijstje staan.

Mickey Rourke niet in Expendables 2

19-10-2011 Mickey Rourke keert niet terug in The Expendables 2. Er blijven echter nog grote namen over in het vervolg van het actiespektakel van The Expendables.

Still uit deel 1 met Stallone en Statham

Norris en Travolta in Expendables 2

1-8-2011 Er zijn nieuwe castleden bekend van de opvolger van The Expendables. De vorige film had al een zeer uitgebreide cast maar nu moet er een schepje boven op. Chuck Norris en John Travolta zouden ook in de film zitten.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Mickey Rourke Feiten

acteur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 16-9-1952
Mickey Rourke bewoog in zijn leven meerdere keren tussen de werelden van boxen en film. Met zijn bekroonde rol in The Wrestler laat hij zijn beide talenten zien.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+