compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 50

Deze week in première: speelweek 50

Normaal gesproken houden we hier altijd een inleidend tekstje maar er komen zoveel films uit dat we meteen beginnen. De film van de week is The Hobbit: An Unexpected Journey.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In het eerste deel van The Hobbit reist de hobbit Bilbo Baggins samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen naar de Eenzame Berg, waar de draak Smaug een schat bewaakt die hij heeft gestolen van de dwergen. Bilbo vindt ook een bijzondere ring die een ander iemand van hem maakt.

De film is net als Lord of the Rings opgedeeld in 3 delen: Het tweede deel, The Hobbit: The Desolation of Smaug, wordt uitgebracht in 2013 en in 2014 moet het laatste deel verschijnen.

The Hobbit is te zien in 3D en in 48 frames per seconde. Normale films bestaan uit 24 frames (foto's eigenlijk) per seconde. The Hobbit heeft dus twee keer zoveel beeld en ziet er daardoor scherper en vloeiender uit.

Dan The Words: Rory Jansen wil graag schrijver worden maar het lukt hem niet. Dan vindt hij toevallig een geweldig manuscript en hij wordt al snel een literaire sensatie. Hij besluit zijn geheim aan niemand te vertellen. Rory´s situatie is echter het verhaal van het boek van successchrijver Clay Hammond.

Zoe Saldana kennen we van Star Trek en Colombiana. Bradley Cooper zagen we in The Hangover en Limitless. Beide acteurs treden met deze films buiten hun getreden paden.

Er zijn ook speciale Ladies Nights van deze film.

Caesar must die is een documentaire over de gevangenen in de Rebibbia-gevangenis in Rome, die een half jaar lang worden gevolgd terwijl zij zich voorbereiden op de uitvoering van Shakespeare's Julius Caesar. De film won een Gouden Beer op het 62ste Internationale filmfestival in Berlijn (Februari 2012).

De Groeten van Mike! is een familiefilm over een jongen die eindelijk uit het ziekenhuis mag. Zijn moeder komt echter hem niet ophalen. Alhoewel Mike het volste vertrouwen heeft dat zijn moeder wel zal komen, schakelt een zuster de jeugdzorg in. Samen met zijn vriend Vincent probeert Mike hun plannen te dwarsbomen. Zal het hem lukken om de kerst met zijn moeder te vieren?

Ernest et Célestine is de Franse naam voor Brammert en Tissie (NL). Brammert de beer ontmoet Tissie, een muis die eigenlijk als zijn lunch voorbestemd was. Om haar eigen leven te redden maakt Tissie een belofte: ze zal Brammert geven wat hij het liefst wilt hebben in de hele wereld. Er ontstaat een vriendschap als geen ander, maar helaas is niet iedereen er zo blij mee.

Deze film was een van de twee openingsfilm van Cinekid 2012.

Wanneer broer en zus in Deadfall een overval plegen loopt het gruwelijk uit de hand. Ze slaan op de vlucht en worden opgepikt door Jay, een voormalig bokser die op weg is naar zijn ouders om Thanksgiving te vieren.

The Broken Circle Breakdown is een Belgisch drama van de regisseur van De Helaasheid der dingen. Didier en Elise zijn echte tegenpolen. Toch worden ze hopeloos verliefd op elkaar. Als hun dochter ziek wordt, wordt alles op de proef gesteld.

Wreck-It Ralph is een nieuwe Disney film: Ralph heeft er genoeg van om als arcade-game slechterik door het leven te gaan. Hij gaat op een avontuur om te zien hoe het is om de held uit te hangen.

In de Engelse versie van de film wordt de stem gedaan door John C. Reilly. In de Nederlandse versie is dit Frank Lammers.

In K3 Bengeltjes komen K3's nichtjes logeren.In plaats van schattige kleine meisjes, blijken ze echte etters te zijn. Om ze een lesje te leren, grijpen de engelen in. Echter door een foutje in de wolkenwereld zijn niet hun vervelende nichtjes, maar Karen, Kristel en Josje zelf tot bengeltjes benoemd! Nu moeten ze 24 uur lang braaf zijn, of anders zullen ze bestrafd worden! Zal het ze lukken om geen kattenkwaad uit te halen en zo hun prachtige stemmen te behouden?

Iets heel anders: Marty's grote droom is om zijn scenario van de film Seven Psychopaths te voltooien. Zijn vrienden Billy en Hans stelen een hond van de gewelddadige gangster Charlie. Dit levert Marty de nodige inspiratie op, zo lang hij het maar overleeft.

De rol van Charlie wordt gespeeld door Woody Harrelson. Deze rol zou eerder worden ingevuld door Mickey Rourke maar hij kreeg ruzie met de regisseur.

Dan hebben we een hele serie films in de reeks Q-Fest: een collectie aan gay-films die allemaal rond dezelfde tijd uitkomen.

Als eerste: Romeos. Lukas verhuist naar Berlijn om met zijn beste vriendin Ine het uitgaansleven te ontdekken. Alleen Ine weet dat Lukas transgender is en bezig is met een transformatie van vrouw naar man. Dan ontmoet hij Fabio, een homoseksueel die nog niet uit de kast is.

Dan Bad Boy Street: Claude laat na een avondje stappen een stomdronken man overnachten in zijn appartement en al snel slaat de passie over. De volgende dag lijkt het echter meer dan een one-night stand: zijn de verschillen tussen de twee mannen te overbruggen?

Elliot Loves: Elliott's verleden is getekend door zijn moeder's foute mannen en nu hij zelf 21 is probeert hij zich ervan te weerhouden om dezelfde kant op te gaan als zijn moeder.

Na al een paar shorts op zijn naam te hebben staan, is dit de eerste echte langdurige film voor regisseur Terracino.

in eCupid beseft Marshall op z'n dertigste dat z'n 7-jarige relatie met Gabe een beetje is ingedut. Ook zijn baan interesseert hem niet zo meer. Als hij op een avondje internetten de app 'eCupid' tegenkomt, lijkt zijn leven compleet te veranderen.

Regisseur J.C Calciano kennen we van de romantisch komedie Is It Just Me?

Mary Marie gaat over twee dochters. Ze worden op de proef gesteld nadat hun moeder overlijdt en knappe handyman Peter hun liefdevolle en mysterieuze relatie aan het wankelen brengt. De twee hoofrolspeelsters, Alana Kearns-Green en Alexandra Roxo deden zelf de regie en ook het script is door hun geschreven.

De laatste in de reeks in The One: Daniel heeft het allemaal voor elkaar; succesvolle baan, een prachtige verloofde, en trotse ouders. Maar dan verschijnt zijn oude schoolvriend Tommy weer in zijn leven. Na een avondje stappen valt Tommy als een blok voor Daniel. Daarentegen wil Daniel er niets van weten en schuift zijn gevoelens aan de kant, hopend op een rooskleurige toekomst.

Regisseur Caytha Jentis maakte eerder al de romantische komedie And Then Came Love (2007) en Exposed (2012).

Regilaul, Songs of the Ancient Sea is een documentaire over e bijzondere muziektraditie Regilaul. In deze Fins-Oegrische worden steeds acht dezelfde lettergrepen herhaald. Op deze manier ontstaat er een angstaanjagend geluid waarin het heden samen moet komen met het eeuwige leven. De film is volledig in het Ests gesproken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.