compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU

The Last Outlaw

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Nadat een roofoverval op een bloedbad uitloopt en crimineel Graff wordt bedrogen door zijn eigen bende, besluit hij zich aan de kant van de wet te scharen. In zijn nieuwe hoedanigheid jaagt hij zijn vijanden op en schakelt ze één voor één uit.
Delen op facebook
The Last Outlaw
Verenigde Staten, 1994, 90 min,

bijzonderheden

Hoofdrol van Mickey Rourke (Nine 1/2 Weeks, Rumble Fish). Rourke werd begin jaren '80 bekend door een bijrol in Body Heat van Lawrence Kasdan, een (toen) hedendaagse film noir. Daarna speelde hij een van de hoofdrollen in Diner, het regiedebuut van Barry Levinson. Rourke (Philip André Rourke, Schenectady, New York, 16 september 1950), groeide op in een getto in Miami. Hij had niet alleen een gevaarlijke uitstraling, hij was ook gevaarlijk, of in ieder geval vervelend. Zijn opaangepaste, gewelddadige gedrag zorgde ervoor dat er nog maar weinig studios waren die hem aan werk wilden helpen. Rourke had een passend antwoord op de dip in zijn carrière. Hij werd bokser. Na onder meer vier maal zijn neus te hebben gebroken, stopte Rourke met boksen op advies van zijn dokter en werd weer acteur. Sean Penn gaf hem een rol in The Pledge, Steve Buscemi in "Animal Factory".

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Geoff Murphy regisseerde ook Under Siege 2 (1995). Ook was hij als assistentregisseur betrokken bij The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) en The Lord of the Rings: The Return of the King (2003).

Cast & Regisseur

Mickey Rourke

Colonel Graff
Keith David

Lovecraft
Dermot Mulroney

Lt. Eustis
Ted Levine

Sgt. Potts
Geoff Murphy

Regisseur