compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Nine Days

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Nine Days

Winston Duke (Will) en Bill Skarsgård (Kane)

Winston Duke (Will) en Bill Skarsgård (Kane)

Delen op facebook
Nine Days
Nederlandse première: 17-2-2022
Verenigde Staten, 2020, 124 min,

In Nine Days voert de teruggetrokken Will een reeks toelatingsinterviews met menselijke zielen om ze een kans te geven om geboren te worden. Dan ontmoet Will de vrije geest Emma, waardoor hij over zijn eigen bestaan moet reflecteren. Gevoed door onverwachte kracht, ontdekt hij een gedurfde nieuwe weg voorwaarts in zijn eigen leven.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Nine Days trailer en bijzonderheden

Volgens regisseur Edson Oda inspireerden de films de films After Life (1998) van Hirokazu Koreeda en The Tree of Life (2011) van Terrence Malick dit project.
Ging in premire op het Sundance Film Festival 2020.
De film vertoont overeenkomsten met Northfork (2003).
De filmtitel lijkt te verwijzen naar de Caraibische traditie van Negen Nachten een wake voor de overledenen.

Trailer van Nine DaysBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nine Dayshttps://i1.ytimg.com/vi/70HYbanj-RA/hqdefault.jpg2022-01-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Japanse Braziliaanse regisseur Edson Oda maakt zijn speelfilmdebuut na een reeks veelgeprezen en bekroonde korte films en muziekvideo's.

Nine Days - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nine Days in de bioscoop

Wil je Nine Days zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

Een teruggetrokken man voert een reeks interviews met menselijke zielen om ze een kans te geven om geboren te worden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Will (Winston Duke) zit in een afgelegen huis op desolate plek waar hij via televisieschermen het leven van mensen volgt. Als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven en de gegadigden, nog ongeboren zielen, komen langs in het huis om door Will ondervraagd te worden om daarmee kans te maken op het leven. De afvallers houden op te bestaan. Maar dan wordt Will zelf geconfronteerd met een existentieel dilemma, enerzijds veroorzaakt door het overlijden van iemand wat hem aan het denken zet en anderzijds door de komst van de vrije geest Emma (Zazie Beetz), die anders is dan alle andere kandidaten. Zij dwingt hem tot introspectie waardoor hij zijn eigen woelige verleden onder ogen moet komen. Dat wakkert een onverwachte kracht in hem aan die hem op een nieuw pad in zijn leven brengt.
Na een aantal geroemde en geprezen korte films en muziekvideos is het hoogst originele Nine Days de eerste lange speelfilm film van de Japans-Braziliaanse regisseur Edson Oda. Een aangrijpende en beschouwende kijk op de menselijke ziel in limbo met o.a. Winston Duke (Black Panther, Us) en Zazie Beetz (The Harder They Fall, Joker). Oda levert een eerlijke en meditatieve visie van menselijke zielen in het ongewisse, verlangend om geboren te worden tegen onvoorstelbare verwachtingen in, maar gehinderd door krachten buiten hun wil.

Productiemaatschappij: 30West, Baked Studios (in association with), Juniper Productions, MACRO, Mandalay Pictures, Mansa Productions, Nowhere, Oak Street Pictures (United States), The Space Program

Cast & Regisseur