compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

No Dogs or Italians Allowed

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van No Dogs or Italians Allowed

No Dogs or Italians Allowed filmstill

No Dogs or Italians Allowed filmstill

Delen op facebook
No Dogs or Italians Allowed
Nederlandse première: 18-5-2023
Frankrijk, Italië, Portugal, Zwitserland, 2022, 70 min,

In No Dogs or Italians Allowed reist de kleinzoon van Luigi Ughetto terug in de tijd - naar het begin van de 20e eeuw in Ughettera, Noord-Italië, het dorp van de familie Ughetto - om te kijken wat van de legende klopt dat dat Luigi de Alpen overstak en een nieuw leven begon in Frankrijk en waardoor het lot van zijn geliefde familie voor altijd veranderde.

Bekijk bij:

meJane

No Dogs or Italians Allowed trailer en bijzonderheden

De film won maar liefst 12 filmprijzen, waaronder de prestigieuze Grote Prijs voor speelfilms in internationale competitie tijdens het Bucheon Internationaal Animatiefilmfestival 2022 in Zuid-Korea.

Trailer van No Dogs or Italians AllowedBekijk de trailer en de beste filmstills van de film No Dogs or Italians Allowedhttps://i1.ytimg.com/vi/_TDW2ywuusc/hqdefault.jpg2023-03-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

No Dogs or Italians Allowed - Bioscopen, Tijden & Tickets

No Dogs or Italians Allowed in de bioscoop

Wil je No Dogs or Italians Allowed zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De legende gaat dat Luigi Ughetto de Alpen overstak en een nieuw leven begon in Frankrijk. Zijn kleinzoon reist terug in de tijd om hun geschiedenis opnieuw te bekijken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.

Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk. Boven op een berg, middenin in de Piëmont (Noord-Italië), ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Nu zijn alle huizen vervallen, maar een eeuw geleden woonden daar families met allemaal dezelfde achternaam. Zo ook de grootouders van regisseur Alain Ughetto. Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan. Met behulp van een bijzonder speelse stop-motion animatiestijl, waarin hij af en toe letterlijk contact maakt met zijn grootmoeder, creëert Alain Ughetto een prachtige, ontroerende liefdesbrief aan zijn ouders en grootouders die hun hele leven met hun handen werkten. Ze konden alles maken wat ze zagen. Het zelfde doet de filmmaker nu. Met zijn handen brengt hij iedereen en alles tot leven, van de bordkartonnen huizen en de bossen van broccoli tot de koeien en zijn eigen familie. No Dogs or Italians Allowed is zo een warme, humorvolle ode aan zijn familie en een tijd die we bijna vergeten zijn. Die waarin vele Europeanen arm en ongeletterd waren en als (gast-)arbeiders probeerden wat van hun leven te maken. Een volkomen terechte winnaar van de European Film Award voor beste Animatiefilm van Europa.

Productiemaatschappij: Auvergne Rhône-Alpes Cinéma (co-production), Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Cinéforom (participation), COF, Eurimages (support), Film Commission Torino-Piemonte, Foliascope (co-production), Graffiti Film (co-production), Instituto do Cinema e do Audiovisual (ICA) (suppor, Les Films du Tambour de Soie (co-production), Loterie Suisse Romande (participation), Lux, Ministero della Cultura (MiC) (support), Nadasdy Film (co-production), Ocidental Filmes (co-production), Office Fédéral de la Culture (participation), Piemonte Doc Film Fund (participation), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Radio Télévision Suisse (RTS) (co-production), Région Auvergne-Rhône-Alpes (participation), Région Bretagne (support), Région de Bruxelles-Capitale (support), Région Provence-Alpes-Côte d'Azur (support), uFund (in association with), Umedia (co-production), Vivement Lundi (co-production)

Cast & Regisseur

Carlo Ferrante

Le rebouteux
Cecile Rittweger

Voix additionnelle
Lucas Bertogliati

Le curé / Un fonctionnaire du Parti National Fasciste
Alain Ughetto

Regisseur