compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Oh Lucy!

Oh Lucy!

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruik

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Oh Lucy!
Oh Lucy!: Josh Hartnett (John)
Oh Lucy!: Josh Hartnett (John)
Delen op facebook
Oh Lucy!
Nederlandse première: 17-5-2018
Japan, Verenigde Staten, 2017, 95 min,
Een eenzame Japanse vrouw ontwikkelt tijdens een cursus Engels een tweede persoonlijkheid, genaamd Lucy. Als haar instructeur verdwijnt, gaat ze als Lucy naar hem op zoek in Amerika.
trailer en bijzonderheden over Oh Lucy!
De film is mede geproduceerd door Will Ferrell.
Aanloop van Oh Lucy!
Dit is de eerste lange speelfilm geregisseerd door Atsuko Hirayanagi. Ze maakte in 2014 de gelijknamige Japanse korte film waar deze film op gebaseerd is.
BioscoopAgenda van Oh Lucy!

Oh Lucy! in de bioscoop

Wil je Oh Lucy! zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Japanse vrouw volgt een cursus Engels en ontdekt haar Amerikaanse alter ego Lucy. Drama-komedie met Josh Hartnett.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst.

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. De omhelzing bij de eerste begroeting is wel ‘heel erg vriendelijk’ volgens Setsuko. Maar zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels worden familiebanden en oude rolpatronen getest, terwijl Setsuko de droom van Lucy in leven probeert te houden.?? Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. De liefdevolle portrettering van haar personages en het ontroerende einde van de film, maken van Oh Lucy een echte feelgoodfilm.?? Regisseur Atsuko Hirayanagi schreef het verhaal gebaseerd op haar eigen ervaringen en verwerkte dit tot een korte film die in 2014 al furore maakte op vele filmfestivals. Het succes deed haar besluiten er een lange film van te maken. Het lukte haar Japanse topacteurs en de Amerikaanse Hollywoodster Josh Hartnett (Pearl Harbor) voor haar film te casten. Oh Lucy! ging in mei 2017 op het Filmfestival Cannes in première als onderdeel van het programma Semaine de la Critique.