compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Olga

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Olga

Delen op facebook
Olga
Nederlandse première: 3-2-2022
Frankrijk, Ukraïne, Zwitserland, 2021, 85 min,

In Olga komt een 15-jarige Oekraïense turnsters — in ballingschap die zich voor de Zwitserse team probeert te kwalificeren — in gewetensconflict wanneer zij vlak voor een belangrijke wedstrijd, haar moeder in hun geboorteland aan de protesten tegen de regering deelneemt.

Bekijk bij:

Olga trailer en bijzonderheden

De film ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.

Trailer van OlgaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Olgahttps://i1.ytimg.com/vi/R6sDLk7Xuj0/hqdefault.jpg2021-12-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd.

Olga - Bioscopen, Tijden & Tickets

Olga in de bioscoop

Wil je Olga zien? Koop of huur de film hier:Een 15-jarige Oekraïense turnster in ballingschap wanneer een opstand uitbreekt in haar land, nemen de zorgen toe naarmate haar familie erbij betrokken raakt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Zwitserse Oscar-inzending.

De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kyiv de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland. Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinéforom (participation), Cinéma Defacto, Cinémadefacto (co-production), Europe Creative Media de l'Union Européenne (suppo, Fonds Culturel de Suissimage (in partnership with), La Procirep-Angoa (support), Loterie Suisse Romande (support), Office Fédéral de la Culture (support), Point Prod, Pour-Cent Culturel Migros (in partnership with), Radio Télévision Suisse (RTS) (co-production), Région Centre Val-de-Loire (support), SRG, Succés Passage Antenne (in partnership with)