compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit

****1/2
Waardering: 4.3/5

Pitch

Documentaire over de Olympische spelen van 1936 in Berlijn. Later beschouwd als propaganda voor de Nazi's.
Delen op facebook
Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit
Duitsland, 1938, 96 min,

bijzonderheden

De film werd meermalen bekroond en staat nog steeds te boek als de mooiste sportfilm ooit gemaakt. Vanwege de destijds revolutionaire manier van filmen (zoals meebewegende camera's op rails) heeft de documentaire tot op heden een moderne uitstraling. Was in 1938 te zien in de Hollandse bioscopen van het pro-Duitse City-concern, dat als eerste op eigen gezag op 2 januari 1941 de bordjes 'Verboden voor Joden' aanbracht. Voor het Nederlandse publiek waren de vlaggen met hakenkruizen niet weggesneden en ook de enthousiast gebrachte Hitlergroet van de Olympiërs kreeg iedereen te zien. Wel verordonneerde de Centrale Commissie voor de Filmkeuring dat 'de scènes waarin spiernaakte mannen zich staan te wasschen' moesten worden gecoupeerd.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Leni Riefenstahl debuteerde als regisseur met Das Blaue Licht (1932), waarin ze zelf ook de hoofdrol speelt. De film trok de aandacht van Adolf Hitler, die haar vroeg om voor de NSDAP films te maken. Ze maakte voor de nazi's in de periode 1933-1938 vier films: "Sieg des Glaubens", Triumph des Willens, "Tag der Freiheit" en Olympia.

Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit in de bioscoop

Wil je Olympia 2. Teil - Fest der Schönheit zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over de Olympische spelen van 1936 in Berlijn. Later beschouwd als propaganda voor de Nazi's.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Olympia Film, Tobis Filmkunst