compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > On Chesil Beach

On Chesil Beach

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van On Chesil Beach
Saoirse Ronan (Florence Ponting) en Billy Howle (Edward Mayhew)
Saoirse Ronan (Florence Ponting) en Billy Howle (Edward Mayhew)
Delen op facebook
On Chesil Beach
Nederlandse première: 28-6-2018
Groot-Brittannië, 2017, 105 min,
In het benepen Engeland van 1962 boezemt de huwelijksnacht de pasgetrouwde Edward en Florence angst in. Maar ze zijn wel smoorverliefd op elkaar, ondanks hun totaal verschillende achtergronden.
On Chesil Beach trailer en bijzonderheden
Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijver Ian McEwan uit 2007.
Aanloop
Saoirse Ronan heeft vooral naam gemaakt met haar hoofdrol in Lady Bird (2017). Daarvoor won ze een Golden Globe en werd ze genomineerd voor een Oscar.
On Chesil Beach - Bioscopen, Tijden & Tickets

On Chesil Beach in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je On Chesil Beach zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Engeland, 1962. Een pasgetrouwd stel is nerveus over de komende huwelijksnacht. Met Saoirse Ronan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
1962. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.

Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen. Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller roman On Chesil Beach.