compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU

Ong-Bak

****1/2
Waardering: 4.3/5

Muay Thai Warrior

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Ong-Bak

Ong-Bak - 1

Ong-Bak - 1

Delen op facebook
Ong-Bak
Nederlandse première: 22-7-2004
Thailand, 2003, 100 min,

Een heilig boeddhabeeldje met de naam Ong-Bak wordt gestolen uit een klein dorpje op het Thaise platteland. Boonting krijgt de opdracht de dief achterna te reizen en het religieuze beeldje terug te brengen. Onderweg moet hij zijn atletische lijf en traditionele technieken uit de Muay Thai gebruiken in gevechten met z'n tegenstanders.

bijzonderheden

Bij eerdere vertoningen van deze ultieme <i>Thai martial arts</i>-actiefilm brak het publiek de bioscoopzalen bijna af. Niets ten nadele van Bruce, Jet en Jackie natuurlijk, maar hoofdrolspeler Panom Yeerum (alias Tony Jaa) overdondert, overweldigt en ontneemt je de adem. Hij vliegt van links naar rechts over het scherm met zijn ledematen in alle denkbare en ondenkbare houdingen. De Muay Thai vechtsport heeft met deze film een perfecte ambassadeur gevonden. De gevechtsscènes en authentieke stunts worden fantastisch in beeld gebracht, zonder dat er trampolines of digitaal weggepoetste hulpmiddelen aan te pas kwamen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Prachya Pinkaew studeerde architectuur en begon in het begin van de jaren '90 videoclips te maken. Als regisseur en als producent staat hij erom bekend een meester te zijn in het vertalen van Hollywood-formules naar de lokale Thaise variant. Hij maakte eerder als producent een vampierfilm, een sing-along musical en een horrorfilm voor de Thaise bioscopen. Nu richt deze eigenwijze (en zonder gêne commerciële) filmer zich met succes op het martial arts-genre.

Cast & Regisseur

Phanom Yeerum

Ting (as Panom Yeerum)
Erik Markus Schuetz

Pearl Harbour (as Hans Eric)