compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Operation Mincemeat

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Operation Mincemeat

Operation Mincemeat filmstill

Operation Mincemeat filmstill

Delen op facebook
Operation Mincemeat
Nederlandse première: 19-5-2022
Verenigde Staten, 2022, 128 min,

In Operation Mincemeat willen de geallieerden een verrassingsinvasie uitvoeren en twee inlichtingenofficieren proberen de Duitsers om de tuin te leiden, als ze falen dan wordt het een enorme bloedbad. In de schaduw van de oorlog trekken zij een enorme rook van bedrog op.

Bekijk bij:

Operation Mincemeat trailer en bijzonderheden

Dit waargebeurd gegeven werd eerder gebruikt in de film "The Man Who Never Was" (1956) - waar een lijk valse papieren wordt gegeven om Duitsers en Italianen om de tuin te leiden - en was ook de inspiratie voor de speelfilm North By Northwest (1959) van Alfred Hitchcock over een niet bestaande agent.
Het bedenken van deze operatie wordt vaak toegeschreven aan Ian Flemming - de schrijver van James-Bondverhalen - die tijdens de oorlog naar verluid een belangrijke spion was voor de Engelsen.

Trailer van Operation MincemeatBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Operation Mincemeathttps://i1.ytimg.com/vi/Ifb_PsVLuX0/hqdefault.jpg2021-11-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

John John Madden regisseerde eerder The Best Exotic Marigold Hotel (2011), Killshot (2008), Captain Corelli's Mandolin (2001) en The Replacements (2000).
Matthew Macfadyen speelde onder meer in Anna Karenina (2012), Death at a Funeral (2007), Pride and Prejudice (2005) en In My Father's Den (2004).

Operation Mincemeat - Bioscopen, Tijden & Tickets

Operation Mincemeat in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Operation Mincemeat zien? Koop of huur de film hier:Tijdens WOII proberen twee inlichtingenofficieren de Duitsers om de tuin te leiden valse papieren en een lijkenspoor.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan ??voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

Productiemaatschappij: A Film Location Company (Location Services), Cohen Media Group, See-Saw Films

Cast & Regisseur

Colin Firth

Ewen Montagu
Matthew Macfadyen

Charles Cholmondeley
Kelly MacDonald

Jean Leslie
Jason Isaacs

Admiral John Godfrey
Chris Wilson

RAF Air Vice Marshal (uncredited)
John Madden

Regisseur