compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Pannenhoef, natuur in ontwikkeling

Pannenhoef, natuur in ontwikkeling trailer en bijzonderheden

de Pannenhoef. Dit unieke en waardevolle natuurgebied van 700 hectare, in beheer bij Brabants Landschap, ligt tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel.
Het gebied herbergde oorspronkelijk een uitgebreid veenpakket, dat tussen 1400 en 1750 werd afgegraven. Het gedroogde veen - turf - werd via diverse turfvaarten afgevoerd naar de steden waar het als brandstof dienst deed. Wat overbleef in het landschap was een heuvelig heidegebied met vennen. In de 19e eeuw begon men met de ontginning tot bos en landbouwgrond. In 1840 werd Landgoed Pannenhoef gesticht, dat diverse eigenaren kende. Brabants Landschap kocht het in 1970 aan en transformeerde dit aanvankelijk saaie gebied met weinig natuurwaarde naar een aantrekkelijk gemengd bosgebied met 11 vennen. Verder zijn er nu fraaie lanen, beken en bloemrijke weilanden te vinden. Zeldzame planten kwamen terug en ook amfibieën als de poel- en heikikker. Verder hebben in dit gebied onder andere de bunzing, ree, groene specht en buizerd hun plek gevonden. De film van Kapteijns laat onder andere bijzondere bewoners als havik, boommarter, klapekster en nachtzwaluw in hun natuurlijke habitat zien.


Pannenhoef, natuur in ontwikkeling
Nederlandse première: 19-10-2017
Nederland, 2017,
Trailer van Pannenhoef, natuur in ontwikkelingBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Pannenhoef, natuur in ontwikkelinghttps://i1.ytimg.com/vi/melCXh_fGjg/hqdefault.jpg2022-06-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Pannenhoef, natuur in ontwikkeling - Bioscopen, Tijden & Tickets

Pannenhoef, natuur in ontwikkeling in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Pannenhoef, natuur in ontwikkeling zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series