compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU

Pet Sematary

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Pet Sematary

Jason Clarke (Louis Creed) en John Lithgow (Jud Crandall)

Jason Clarke (Louis Creed) en John Lithgow (Jud Crandall)

Delen op facebook
Pet Sematary
Nederlandse première: 4-4-2019
Verenigde Staten, 2019, 101 min,

Het gezin Creed verhuist naar het platteland, ze ontdekken diep in het bos een onheilspellende dierenbegraafplaats vlak bij hun nieuwe huis.

Bekijk bij:

videolandAmazon Prime Video

Pet Sematary trailer en bijzonderheden

De filmtitels Pet Sematary zijn expres niet geschreven als 'Pet cemetery' omdat de kinderen het verkeerd gespeld hadden.
De rol van het jongetje Gage wordt gespeeld door de tweelingen Hugo en Lucas Lavoie. In het origineel van 1989 werd de rol van het meisje Ellie Creed vertolkt door een tweeling.
De film is gefilmd in de zomer van 2018 in Montreal, Quebec, Canada.

Trailer van Pet SemataryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Pet Semataryhttps://i1.ytimg.com/vi/xOBTKPfWHTg/hqdefault.jpg2019-01-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Pet Sematary is gebaseerd op de gelijknamige baanbrekende horror-roman van Stephen King (It, The Shining, The Green Mile), die na verluid deze roman het meest enge vindt in zijn werk.
Regisseurs Kevin Kölsch en Dennis Widmyer werken vaker samen en hebben een bedrijf genaamd Parallactic Pictures sinds 2003, zij maakten vooral documentaires, reclamefilmpjes, muziekvideos en korte films. Zij vielen op bij festivals met hun derde lange speelfilm "Starry Eyes" (2013). In 2016 regisseerden ze de openingsverhaal in het mozaïekhorror/fantasiefilm "Holidays" (2016).

Synopsis distributeur

De familie Creed verhuist naar het platteland waar buurtbewoners hun al snel inlichten over de onheilspellende dierenbegraafplaats vlak bij hun nieuwe huis

Dokter Louis Creed (Jason Clarke) is net samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuisd. Dan ontdekt hij een mysterieuze begraafplaats in het bos vlakbij hun nieuwe huis. Dan slaat het noodlot toe en volgt er een reeks angstaanjagende en afgrijselijke gebeurtenissen. Pet Sematary is gebaseerd op de gelijknamige baanbrekende horror-roman van Stephen King (It, The Shining, The Green Mile).

Productiemaatschappij: Alphaville Films, Paramount Pictures

Cast & Regisseur

John Lithgow

Jud Crandall
Jason Clarke

Louis Creed
Amy Seimetz

Rachel Creed
Jeté Laurence

Ellie Creed
Kevin Kölsch

Regisseur