compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU

Phantom Thread

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Phantom Thread

Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock) en Vicky Krieps (Alma)

Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock) en Vicky Krieps (Alma)

Delen op facebook
Phantom Thread
Nederlandse première: 1-3-2018
Verenigde Staten, 2017, 130 min,

In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven.

Bekijk bij:

Phantom Thread trailer en bijzonderheden

Dit is de laatste film voor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis. Hij besloot om te stoppen met acteren tijdens de opnames van deze film. Voor zijn rol putte hij inspiratie uit herinneringen aan zijn vader, dichter Cecil Day-Lewis, waar het personage Reynolds Woodcock hem sterk aan deed denken.

Trailer van Phantom ThreadBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Phantom Threadhttps://i1.ytimg.com/vi/FYtJkYp4cis/hqdefault.jpg2017-10-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Zowel Oscarwinnende acteur Daniel Day-Lewis als regisseur Paul Thomas Anderson werkten eerder samen in There Will Be Blood.

Onze recensie ****0

Vicky Krieps en Daniel Day-Lewis hebben een wederzijds afhankelijke relatie.

Recensie Phantom Thread

In Phantom Thread speelt drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis zijn allerlaatste rol. Die zou hem zo melancholisch hebben gestemd, dat hij acuut genoeg kreeg van acteren. Alleen daarom al is de nieuwe film van Paul Thomas Anderson de moeite waard. ...lees de volledige recensie

Phantom Thread - Bioscopen, Tijden & Tickets

Phantom Thread in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Phantom Thread zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Ze vallen voor elkaar, maar lijden ook onder elkaars grillen en nukken. Drama van Paul Thomas Anderson, met Daniel Day-Lewis.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Productiemaatschappij: Above the Line Set Assistance & Security, Annapurna Pictures, BCD Entertainment Travel, Casting Collective, Dynamic International Freight Services, Focus Features, Ghoulardi Film Company, Universal Pictures, Universal Pictures International (UPI)

Cast & Regisseur