Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Phantom Thread

Phantom Thread

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van Phantom Thread
Phantom Thread: Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock) en Vicky Krieps (Alma)
Phantom Thread: Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock) en Vicky Krieps (Alma)
Phantom Thread
Nederlandse première: 1-3-2018
Verenigde Staten, 2017, 130 min,
In het Londen van net na de Tweede Wereldoorlog vindt een eigenzinnige modekoning zijn muze in de schuchtere, maar vastberaden Alma. Hij valt voor haar perfecte paspopfiguur en zij voor zijn genialiteit. Maar beiden zijn ze erg lastig om mee samen te leven.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Phantom Thread
Dit is de laatste film voor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis. Hij besloot om te stoppen met acteren tijdens de opnames van deze film. Voor zijn rol putte hij inspiratie uit herinneringen aan zijn vader, dichter Cecil Day-Lewis, waar het personage Reynolds Woodcock hem sterk aan deed denken.
Aanloop van Phantom Thread
Zowel Oscarwinnende acteur Daniel Day-Lewis als regisseur Paul Thomas Anderson werkten eerder samen in There Will Be Blood.
BioscoopAgenda van Phantom Thread

Phantom Thread in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).