compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Phantom Thread > Meningen

Phantom Thread

****1/2
Waardering: 4.3/5

Meningen over de film Phantom Thread

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Vicky Krieps (Alma) en Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock) in Phantom Thread
Geef ook je mening over Phantom Thread
1 Mening over Phantom Thread
Leo123
Leo123
7-3-2018

"De precisie van naald en schaar"
Gezien in: Pathé Tuschinski, Amsterdam d.d. 6-3-2018

Fraaie acteursfilm over een modeontwerper, spelend in de jaren 50, prachtige aankleding en sfeer. Over talent en zijn eigenaardigheden.

Waardering:  ****0

Synopsis distributeur
Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).