compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Picciridda

***1/20
Waardering: 3.8/5

Alone with Her Dreams

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Picciridda

Marta Castiglia (Lucia bambina)

Marta Castiglia (Lucia bambina)

Delen op facebook
Picciridda
Nederlandse première: 16-7-2020
Frankrijk, Italië, 2020, 99 min,

Picciridda speelt zich af in 1960, Sicilië. Julia is 11 wanneer zij wordt achtergelaten bij haar grootmoeder, haar ouder gaan op zoek naar werk in Frankrijk. De relatie met haar grootmoeder is vanaf het begin stroef en naarmate de pubertijd intreedt en Lucia veel belangstelling voor mannen krijgt, worden de spanningen groter.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Picciridda trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het roman Picciridda van de Italiaanse schrijfster Catena Fiorello.
De film won de Golden Globes, Italy 2020 voor beste eerste speelfilm.
Het nostalgisch verhaal doet veel denken aan de film Nuovo Cinema Paradiso (1989) wat zich in dezelfde tijdvak afspeelde en ook de thema's als generatieconflicten en emigratiepijn aan bod kwamen. In Picciridda is er meer aandacht voor het vrouwelijk perspectief.

Trailer van PicciriddaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Picciriddahttps://i1.ytimg.com/vi/17i9loPZw1Y/hqdefault.jpg2020-06-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenarist Paolo Licata debuteert met deze speelfilm, net als hoofdrolspeelster Marta Castiglia, die de jonge Lucia speelt. Actrice Federica Sarno, die de oude Lucia speelt, was eerder te zien in Loro (2018).

Recensies van Picciridda

Picciridda - Bioscopen, Tijden & Tickets

Picciridda in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Picciridda zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+

De ouders van Julia gaan op zoek naar werk in Frankrijk en Julia blijft bij haar grootmoeder achter in Sicilië, de relatie is vanaf het begin stroef en naarmate de pubertijd intreedt worden de spanningen groter.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen. Picciridda werd door pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema's als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden.

Productiemaatschappij: Alba Produzioni, Loin Derrière L'Oural, Panoramic Film

Cast & Regisseur