compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Pinocchio (NL)

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Pinocchio (NL)

Roberto Benigni (Geppetto)

Roberto Benigni (Geppetto)

Delen op facebook
Pinocchio (NL)
Nederlandse première: 22-7-2020
Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, 2019, 125 min,

In Pinocchio gebeurt er iets heel bijzonder wanneer de oude houtsnijder Geppetto een pop maakt uit een blok hout: hij begint te praten. Geppetto adopteert hem als zijn zoon, maar al snel wil het jongetje meer van de wereld zien en het liefst een 'normale' jongen worden. Hij ontmoet allerlei foute en magische figuren.

Bekijk bij:

Pinocchio (NL) trailer en bijzonderheden

De film is een live action verfilming en won voor verschillende effecten maar liefst 5 award tijdens David di Donatello Awards 2020.

Trailer van Pinocchio (NL)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Pinocchio (NL)https://i1.ytimg.com/vi/3YJ2V-V3adE/hqdefault.jpg2020-07-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Oscarwinnaar Roberto Benigni regisseert en acteert in deze film.

Pinocchio (NL) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Pinocchio (NL) in de bioscoop

Wil je Pinocchio (NL) zien? Koop of huur de film hier:Liveaction verfilming recreëert de sprookjeswereld van het oorspronkelijk verhaal over de houten pop van Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) die graag een echte jongen wil worden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert. In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Productiemaatschappij: Apulia Film Commission (support), Archimede, BPER Banca (in association with), Canal+ (in association with), Ciné+ (in association with), Fonds Eurimages du Conseil de l'Europe (support), Le Pacte, Leone Film Group (in association with), Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e de, Rai Cinema, Recorded Picture Company (RPC), Regione Lazio (support), Regione Toscana (support)

Cast & Regisseur

Marine Vacth

Fata Turchina
Teco Celio

Giudice gorilla
Paolo Graziosi

Mastro Ciliegia