compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Pokemon: Detective Pikachu

Pokemon: Detective Pikachu

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

animatie, familiefilm, fantasy, mysterie, science fiction

Pitch van Pokemon: Detective Pikachu
Pokemon: Detective Pikachu filmstill
Pokemon: Detective Pikachu filmstill
Delen op facebook
Pokemon: Detective Pikachu
Nederlandse première: 8-5-2019
Japan, Verenigde Staten, 2019, 106 min,
Ryme City, een moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven. Tim is op zoek naar zijn verdwenen vader en roept de hulp in van Detective Pikachu. Ze ontdekken een duister complot bedoeld om Pokémons en mensen met elkaar te laten botsen.
Pokemon: Detective Pikachu trailer en bijzonderheden
In de originele versie van de film vertolkt Ryan Reynolds de hoofdpersonage Pikachu, zo'n beetje het boegbeeld van het Pokémon-fenomeen. Karan Soni speelt Jack en Justice Smith speelt Tim.
Aanloop
Ryan Reynolds en Karan Soni sppelden beiden eerder in Deadpool (2016) en Deadpool 2 (2018). Reynolds is uiteraard ook bekend van de deels in Nederland opgenomen The Hitman's Bodyguard (2017).
Speelfilmdebuut van popzangeres Rita Ora, die speelt de personage Dr. Ann Laurent gestalte geeft.
Regisseur Rob Letterman maakte eerder Goosebumps (2015), Monsters vs. Aliens (2009).
Pokemon: Detective Pikachu - Bioscopen, Tijden & Tickets

Pokemon: Detective Pikachu in de bioscoopSynopsis distributeur
In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds, in de originele versie, de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander.

In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds, in de originele versie, de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémon karakters, ieder met zijn eigen unieke krachten en karaktereigenschappen. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.