compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Radical

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Radical

Delen op facebook
Radical
Nederlandse première: 2-5-2024
Mexico, 2023, 125 min,

In Radical behoren de leerlingen van het zesde leerjaar van de Jose Urbina Lopez Elementary in Matamoros tot de slechtst presterende leerlingen in Mexico. De wereld die zij kennen is er één van geweld en ontberingen, en hun klaslokalen worden gedomineerd door een sfeer van overheersende discipline, niet van mogelijkheden. Het lijkt misschien een doodlopende weg... maar het is ook de perfecte plek voor nieuwe leraar Sergio Juarez om iets anders te proberen. Er is alleen één probleem: Sergio heeft geen idee wat hij doet.

Radical trailer en bijzonderheden

Regisseur Christopher Zalla geconfronteerd met de leerachterstanden van zijn zoontje, die oor de typische one-size-fits-all aanpak van het moderne onderwijs, was zeer sceptisch toen hij het Wired artikel onder ogen kreeg over Sergio Juarez Correa en het krachtige nieuwe lesmethode die hij introduceerde bij zijn studenten in Matamoros, Mexico. De titel verwijst dan ook naar een grote of radicale reset in het denken over onderwijs.

Trailer van RadicalBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Radicalhttps://i1.ytimg.com/vi/J88VC19Pueo/hqdefault.jpg2024-03-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Christopher Zalla, die vooral bekend is van zijn regiewerk voor de tv-serie Law & Order.

Eugenio Derbez was eerder te zien in CODA (2021), Dora and the Lost City of Gold (2019), Overboard (2018) en How to Be a Latin Lover (2017).

Radical - Bioscopen, Tijden & Tickets

Radical in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en radicale methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Productiemaatschappij: 3Pas Studios, EPIC Magazine, Pantelion Films, Participant, TelevisaUnivision, The Lift (In Association with)

Cast & Regisseur