compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rafaël

Rafaël

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

drama, filmhuis

Pitch van Rafaël
Delen op facebook
Rafaël
Nederlandse première: 11-10-2018
België, Kroatië, Nederland, 2018, 105 min,
Tijdens de Arabische Lente wil de Tunesische Nazir naar Nederland vluchten, maar het lukt hem niet om een visum te krijgen. Hij besluit illegaal naar Europa te gaan, met hulp van zijn hoogzwangere vrouw Kimmy.
trailer
Aanloop van Rafaël
Regisseur Ben Sombogaart maakte eerder onder meer Knielen op een bed violen en De Tweeling. Melody Klaver speelde onder andere in Oorlogswinter.
BioscoopAgenda van Rafaël

Rafaël in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde.

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw. Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige, hartverscheurende roman van schrijfster Christine Otten.