compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Rapito

Kidnapped

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch

Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen...
Delen op facebook
Rapito
Nederlandse première: 22-2-2024
Duitsland, Frankrijk, Italië, 2023, 135 min,

Bekijk bij:

Rapito trailer

Trailer van RapitoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rapitohttps://i1.ytimg.com/vi/HJDig9Zvekc/hqdefault.jpg2023-11-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Rapito - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rapito in de bioscoop

Wil je Rapito zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen. Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen. Met brede steun van binnen en buiten de Joodse gemeenschap krijgt de strijd van de Mortara’s al snel een politieke lading. Terwijl de Kerk en de paus hun machtspositie zien wankelen met de steeds luidere roep om een verenigd Italië, weigeren ze de jongen op te geven.
Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (Il Traditore, Vincere) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stief en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. Rapito ging dit voorjaar in première op het Filmfestival van Cannes.

Productiemaatschappij: Ad Vitam Production (co-production), arte, Arte France Cinéma, Canal+, Ciné+, Cinecittà (support), EMI, Film- und Medienstiftung NRW, IBC Movie, Kavac Film, La Région Île-de-France (support), Ministero della Cultura (MiC) (support), Rai Cinema, Regione Lazio (support), The Match Factory (co-production)

Cast & Regisseur

Fausto Russo Alesi

Salomone Mortara
Paolo Pierobon

Papa Pio IX
Barbara Ronchi

Marianna Padovani Mortara
Filippo Timi

Cardinal Giacomo Antonelli
Fabrizio Gifuni

Pier Gaetano Feletti