compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Rebel

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGeweldGrof taalgebruikGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Rebel

Rebel filmstill

Rebel filmstill

Delen op facebook
Rebel
Nederlandse première: 6-10-2022
België, Frankrijk, Luxemburg, 2022, 134 min,

In Rebel gaat een Belgische hulpverlener naar Syrië en belandt uiteindelijk aan de frontlinie als jihad-strijder tegen Assad. De oorlog verscheurt echter zijn gezin in België en tegelijk vergt het steeds meer offers van hem: hij zit gevangen.

Bekijk bij:

meJane

Rebel trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op verhalen van buurtbewoners uit de wijk van de twee regisseurs in Brussel.

Trailer van RebelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rebelhttps://i1.ytimg.com/vi/1mv6krK_UtA/hqdefault.jpg2022-08-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Rebel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rebel in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Rebel zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een portret van een verscheurd gezin over de toekomst van een kleine moslimjongen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Rebel is de meest explosieve en tevens meest persoonlijke film van het Belgische regisseursduo Adil en Bilall, bekend van Bad Boys for Life en Patser. Het indringende verhaal over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen, laat een verpletterende indruk achter.

Rebel is de meest explosieve en tevens meest persoonlijke film van het Belgische regisseursduo Adil en Bilall, bekend van Bad Boys for Life en Patser. Het indringende verhaal over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen, laat een verpletterende indruk achter.
Kamal, die opgroeit in de beruchte Belgische wijk Molenbeek wil zijn leven als drugshandelaar beteren en besluit om oorlogsslachtoffers in Syrië te gaan helpen. Hij wordt echter al snel opgepakt en gedwongen om zich aan te sluiten bij een militie met als standplaats Raqqa. Zijn leven verandert in een nachtmerrie. Hij moet aanslagen die worden gepleegd filmen. Als hij zelf in een video te zien is die viral gaat, heeft dit grote invloed op het leven van zijn familie in België. Zijn broertje Nassim is een gemakkelijke prooi voor ronselaars die beloven hem met zijn broer te herenigen, maar eigenlijk jonge strijders rekruteren. Hij komt in een trainingskamp terecht. Dit betekent dat hun moeder Leila niet alleen haar oudste, maar ook haar jongste zoon dreigt te verliezen. Ze zet alles op alles om hem terug te krijgen.

Productiemaatschappij: BE TV (co-production), Beluga Tree (co-production), Calach Films (co-production), Caviar Film Financing (support), Caviar Films, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Eurimages (support), Imaginarium Films (in association with), Le Collectif 64 (co-production), Los Morros (in association with), Lux, Mont Fleuri Production (in association with), Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) (co-prod, Vlaams Audiovisueel Fonds (support), VOO, VRT

Cast & Regisseur

Lubna Azabal

Leila Wasaki
Aboubakr Bensaihi

Kamal Wasaki
Blerim Destani

Abu Said Al-Almani
Cecile Rittweger

Assistant Social Service
Adil El Arbi

Regisseur
Bilall Fallah

Regisseur