compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Respiro

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Grazia is een enigszins wereldvreemde meisjesvrouw en getrouwd met de visser Pietro. In het dorp wordt ze door menigeen voor gek versleten. Wanneer Grazia de verwilderde honden van het eiland vrijlaat, keert de woedende gemeenschap zich tegen haar. Onder druk besluit Pietro dat zijn vrouw in Milaan moet worden behandeld. Maar Grazia vlucht en als haar jurk gevonden wordt op het strand stort de krachtige Pietro van radeloosheid ineen.
Delen op facebook
Respiro
Nederlandse première: 20-3-2003
Frankrijk, Italië, 2002, 95 min,

bijzonderheden

Een prachtig fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie gebaseerd op een oude legende van het Italiaanse eiland Lampedusa, waarin een dwaze vrouw in zee verdwijnt en als overleden wordt beschouwd, om levend terug te keren als beloning van alle gebeden.
De film won in Cannes 2002 de Grote Prijs van de Internationale Kritiek, de Publieksprijs en de Prijs van Jonge Recensenten.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Emanuele Crialese (1965) studeerde film aan de Universiteit La Sapienza in Rome en aan de Tisch School of Arts film in New York. In 1999 maakte hij in New York zijn eerste lange speelfilm, het Engelstalige "Once We Were Strangers". De film belandde in de competitie van het Sundance Festival en kreeg veel internationale aandacht. 'Respiro' is Crialese's tweede lange
speelfilm en de eerste in zijn moedertaal.
Actrice Valeria Golino speelde eerder ook in Frida (2002).

Recensies van Respiro

Respiro - Bioscopen, Tijden & Tickets

Respiro in de bioscoop

Wil je Respiro zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een prachtig fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie gebaseerd op een oude legende van het Italiaanse eiland Lampedusa. Met Vincenzo Amato en Valeria Golino ('Frida').Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Medusa Produzione, Roissy Films, Rouse Films, TPS Cinéma