compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Respiro

Respiro

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis, komedie

Pitch van Respiro
Grazia is een enigszins wereldvreemde meisjesvrouw en getrouwd met de visser Pietro. In het dorp wordt ze door menigeen voor gek versleten. Wanneer Grazia de verwilderde honden van het eiland vrijlaat, keert de woedende gemeenschap zich tegen haar. Onder druk besluit Pietro dat zijn vrouw in Milaan moet worden behandeld. Maar Grazia vlucht en als haar jurk gevonden wordt op het strand stort de krachtige Pietro van radeloosheid ineen.
Delen op facebook
Respiro
Nederlandse première: 20-3-2003
Frankrijk, Italië, 2002, 95 min,
bijzonderheden over Respiro
Een prachtig fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie gebaseerd op een oude legende van het Italiaanse eiland Lampedusa, waarin een dwaze vrouw in zee verdwijnt en als overleden wordt beschouwd, om levend terug te keren als beloning van alle gebeden.
De film won in Cannes 2002 de Grote Prijs van de Internationale Kritiek, de Publieksprijs en de Prijs van Jonge Recensenten.
Aanloop van Respiro
Emanuele Crialese (1965) studeerde film aan de Universiteit La Sapienza in Rome en aan de Tisch School of Arts film in New York. In 1999 maakte hij in New York zijn eerste lange speelfilm, het Engelstalige "Once We Were Strangers". De film belandde in de competitie van het Sundance Festival en kreeg veel internationale aandacht. 'Respiro' is Crialese's tweede lange
speelfilm en de eerste in zijn moedertaal.
Actrice Valeria Golino speelde eerder ook in Frida (2002).
Recensies van Respiro
BioscoopAgenda van Respiro

Respiro in de bioscoop

Wil je Respiro zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 4 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een prachtig fabel over jaloezie, wreedheid, seksuele spanningen en tolerantie gebaseerd op een oude legende van het Italiaanse eiland Lampedusa. Met Vincenzo Amato en Valeria Golino ('Frida').Meer films op DVD / BR

DVD algemeen