compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Rocks

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Rocks

Rocks filmstill

Rocks filmstill

Delen op facebook
Rocks
Nederlandse première: 24-9-2020
Verenigd Koninkrijk, 2019, 93 min,

In Rocks worstelt een jong tienermeisje — genaamd Rocks — om voor zichzelf en haar jongere broer te zorgen in een achterstandswijk in Londen. Ze leven op straat nadat ze in de steek is gelaten door hun alleenstaande moeder. Ze wordt op eigenwijze gesteund door haar vriendinnen.

Bekijk bij:

meJanevideoland

Rocks trailer en bijzonderheden

De film past een beetje in een soort Europese genre die er lijkt te ontstaan met filmtitels als Black (2015) en Girlhood (2014), waarbij jonge Afrikaanse-Europeanen het moeten zien te rooien op straat.

Trailer van RocksBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rockshttps://i1.ytimg.com/vi/W8_Uum2UbHw/hqdefault.jpg2020-08-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Sarah Gavron maakte eerder Suffragette (2015) en Brick Lane (2007).

Synopsis distributeur

Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Productiemaatschappij: British Film Institute (BFI) Production Board, Fable Pictures, Film 4, Head Gear Films (In association with), Kreo Films FZ (in association with), Metrol Technology (In association with), The Wellcome Trust

Cast & Regisseur

Kosar Ali

Sumaya
Bukky Bakray

Shola 'Rocks'
William Baldwin

Chicken shop customer (uncredited)
Sarah Gavron

Regisseur