compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

ROH Macbeth

(royal opera house) Royal Opera House Live Cinema Seasion 2018/2019: Macbeth

Pitch van ROH Macbeth

Željko Luèiæ en Anna Netrebko (Lady Macbeth)

Željko Luèiæ en Anna Netrebko (Lady Macbeth)

Delen op facebook
ROH Macbeth
Nederlandse première: 25-11-2020
Verenigd Koninkrijk, 2018, 200 min,

Macbeth krijgt een voorspelling te horen dat hij koning wordt, maar de voorspelling brengt ook veel dood in de kringen om hem heen vooral door toedoen van zijn vrouw. Bezorgd vraagt hij om een nieuwe voorspelling, hierdoor waant hij zich veilig. Maar dan overlijdt zijn vrouw.

ROH Macbeth trailer en bijzonderheden

Opera gebaseerd op het werk van William Shakespeare, met wiens werk Giuseppe Verdi een levenslange liefdesrelatie had. Het begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als een van de grootste creaties van de mens in 1847.

Trailer van ROH MacbethBekijk de trailer en de beste filmstills van de film ROH Macbethhttps://i1.ytimg.com/vi/wNuL4ARhCfc/hqdefault.jpg2020-11-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Anna Netrebko is een Russisch-Oostenrijkse operasopraan, was te zien in "The Princess Diaries 2: Royal Engagement" (2004) en La Bohème (2008).
Zeljko Lucic is onder meer bekend van "La traviata" (2003) en vertolkt de rol van Macbeth al vanaf 2008.

ROH Macbeth - Bioscopen, Tijden & Tickets

ROH Macbeth in de bioscoop

Wil je ROH Macbeth zien? Koop of huur de film hier:Verdi's levenslange liefdesrelatie met de werken van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als een van de grootste creaties van de mens.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Verdi's levenslange liefdesrelatie met de werken van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als een van de grootste creaties van de mens. Met zijn librettist Fransesco Maria Piave wilde Verdi iets bijzonders creëren. Hun succes wordt bevestigd in elke maat van een partituur die Verdi op zijn meest theatrale manier ziet: het bruist van demonische energie. De productie van Phyllida Lloyd door The Royal Opera uit 2002 is rijkelijk getint, doordrenkt met zwart, rood en goud. De heksen - door ontwerper Anthony Ward voorgesteld als vreemde wezens met scharlakenrode tulband - zijn altijd aanwezige agenten van het lot. Llyod schildert de kinderloosheid van de Macbeth's af als het duistere verdriet dat schuilgaat achter hun vreselijke daden. De productie van The Royal Opera maakt gebruik van Verdi's versie uit 1865 in Parijs, waaronder Lady Macbeths meeslepende aria 'La luce langué'.

Productiemaatschappij: Royal Opera House

Cast & Regisseur