compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Rojo

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Rojo

Alfredo Castro (Sinclair) en Darío Grandinetti (Claudio)

Alfredo Castro (Sinclair) en Darío Grandinetti (Claudio)

Delen op facebook
Rojo
Nederlandse première: 12-9-2019
Argentinië, België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, 2018, 109 min,

Argentinië, 1975. Een advocaat neemt in zijn privéleven een dramatisch beslissing. In een land waar een militaire coups op handen is, lijkt een soort bandeloosheid te prevaleren. Dan klopt het verleden toch aan, hoeveel leugens kan iemand vertellen om een geheim te bewaren. Een oude politieman raakt steeds meer geïntrigeerd.

Bekijk bij:

Cinemember

Rojo trailer en bijzonderheden

De film won meerdere prijzen voor beste regie, camerawerk en acteur, onder meer op het San Sebastián International Film Festival 2018. Bijzonder is ook de prijs voor Beste Geluid tijdens het Janela do Recife International Film Festival 2018.

Trailer van RojoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rojohttps://i1.ytimg.com/vi/vpbf-AI7FxI/hqdefault.jpg2019-08-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Benjamín Naishtat is een Argentijnse regisseur die eerder al een fascinatie toonde voor collectieve angst in zijn land in "Historia del miedo" (2014) en "El Movimiento" (2015).
Darío Grandinetti is een acteur die in Nederland en België vooral bekend is voor zijn rollen in Hable con ella (2002) en Relatos salvajes (2014).

Recensies van Rojo

Rojo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rojo in de bioscoop

Wil je Rojo zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Argentinië, 1975. Een advocaat neemt in zijn privéleven een dramatisch beslissing. In een land die gebukt gaat onder coups, heerst bandeloosheid. Totdat het verleden aan komt kloppen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een absurdistische thriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

In de jaren ‘70 loopt een onbekende man een restaurant binnen in een Argentijns dorp. Daar valt hij zonder enige reden de bekende advocaat Claudio aan. Claudio krijgt gelijk steun van de andere gasten, terwijl de vreemdeling vernederd en verbannen wordt. Wanneer Claudio en zijn vrouw richting huis willen vertrekken, worden ze tegengehouden door de man die vastberaden is om wraak te nemen. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft. Een absurdistische thriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

Productiemaatschappij: Bord Cadre Films, Desvia Produções, Ecce Films, Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (, Pucara Cine, Sutor Kolonko

Cast & Regisseur