compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Rose

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Rose

Delen op facebook
Rose
Nederlandse première: 1-12-2022
Denemarken, 2022, 106 min,

In Rose maken de zussen Inger en Ellen een treinreis naar Parijs, wat hun relatie enorm onder spanning zet. Inger lijdt schizofrenie en Ellen neemt haar zus op sleeptouw, maar gaandeweg de reis heeft Ellen en haar man Vagn de handen vol aan de wispelturigheid van Inger. Inger blijkt een missie te hebben.

Bekijk bij:

Rose trailer

Trailer van RoseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rosehttps://i1.ytimg.com/vi/-TOcfCCzvJs/hqdefault.jpg2022-11-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Rose - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rose in de bioscoop

Wil je Rose zien? Koop of huur de film hier:De relatie van de zussen Inger en Ellen wordt op de proef gesteld door een treinreis naar Parijs.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis.
Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van Film By The Sea. Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Sren Malling (Borgen) en met de hoofdrol voor Sofie Grbl (The Killing). De film was dit jaar in Denemarken al een enorm box-office succes.

Productiemaatschappij: Bankside Films (International Sales Agent), Nordisk Film Production