compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rumba

Rumba

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

Pitch van Rumba

Delen op facebook
Rumba
Nederlandse première: 5-3-2009
België, Frankrijk, 2008, 77 min,
Het latin dansduo Dom en Fiona is gek van elkaar. Hun leven raakt echter totaal ontwricht als ze tijdens een terugreis moeten uitwijken voor een zelfmoordenaar en daardoor zwaar verminkt raken.

Rumba trailer en bijzonderheden

De filmmakers lieten zich inspireren door Jacques Tati, Kitano en Kaurismäki en door de grote komieken van de stille film.
Trailer van RumbaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Rumbahttps://i1.ytimg.com/vi/TjFjxYrwtL8/hqdefault.jpg2009-03-05

Aanloop

De film is gemaakt door het Australisch/ Belgisch/ Frans artiestentrio Dominique Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy. Eerder maakten zij L' Iceberg.

Recensies van Rumba

Rumba - Bioscopen, Tijden & Tickets

Rumba in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: BeTV, Canal+, Centre National de la Cinématographie (CNC), Courage Mon Amour, Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, MK2 Productions, Pôle Image Haute-Normandie, Radio Télévision Belge Francophone (RTBF), Région Haute-Normandie, TPS Star

Cast & Regisseur

Bruno Romy

Le voleur de pain au chocolat
Fiona Gordon

Regisseur
Rumba poster