compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Sages-femmes

Midwives

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Sages-femmes

Delen op facebook
Sages-femmes
Nederlandse première: 5-10-2023
Frankrijk, 2023, 100 min,

In Sages-femmes starten Louise en Sofie - na vijf jaar intensieve studie - als verloskundige bij een ziekenhuis dat om hun staat te springen. In een hectische tempo krijgen zij veel verantwoordelijkheid en moeten omgaan met de geboorte, het moederschap en soms de dood.

Bekijk bij:

Sages-femmes trailer en bijzonderheden

Bevallingsscènes werden opgenomen met gezinnen die ermee hadden ingestemd om gefilmd te worden. De filmmakers wachtten tot ze werden gebeld en haastten zich naar het ziekenhuis om ze te filmen. De families speelden later de geboorten na met de acteurs.
Regisseur Léa Fehner won de Panorama-prijs, van de Oecumenische Jury tijdens het Berlijnse Internationale Filmfestival.

Trailer van Sages-femmesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sages-femmeshttps://i1.ytimg.com/vi/BFicmSamwtA/hqdefault.jpg2023-08-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Léa Fehner regisseerde eerder Les ogres (2015) Qu'un seul tienne et les autres suivront (2009).
Héloïse Janjaud was eerder te zien in Les goûts et les couleurs (2022) en Khadija Kouyaté maakt in deze film haar speelfilmdebuut.

Sages-femmes - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sages-femmes in de bioscoop

Wil je Sages-femmes zien? Koop of huur de film hier:De kersverse verloskundigen Sofia en Louise worden meteen de diepte ingegooid en maken kennis met een kapot gezondheidszorgsysteem.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Huisgenoten Sofia en Louise zijn nieuw op de werkvloer in een geboortekliniek in Toulouse. Beiden zijn pas afgestudeerde verloskundigen, klaar om na vijf jaar opleiding hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Hun start verloopt echter verre van soepel. Ze worden direct in het team geplaatst, waar nauwelijks tijd is voor begeleiding. De telefoon staat roodgloeiend, monitoren piepen en continue wordt er gezocht naar een vrije verloskamer om aanstaande ouders te helpen met de bevalling. De teamleider, geconfronteerd met personeelstekorten en een beperkt budget, doet haar best om alles draaiende te houden. Sofia en Louise moeten snel leren omgaan met hoge werkdruk op de kraamafdeling, maar ook met de dagelijkse realiteit van nieuw leven, moederschap en soms de dood.

Productiemaatschappij: Arte France, Geko Films

Cast & Regisseur