compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Scarface (1932)

****0
Waardering: 4/5

Pitch

Zeer geweldadige gangster maakt snel carriere, maar zijn voorliefde voor bepaalde middelen en vrouwen zorgt voor zijn vroegtijdig einde.
Delen op facebook
Scarface (1932)
Verenigde Staten, 1932, 93 min,

Scarface (1932) trailer en bijzonderheden

Nooit officieel aangekondigd, maar alom wordt aangenomen dat de film gebaseerd is op de beruchte Chicago gangster Al Capone, die zelf dit ook geloofde, aangezien zijn bijnaam Scarface was. Capone liet de hoofdrolspeler Paul Muni liet bedreigen voor zijn vertolking van Antonio Tony Camonte.
Gebaseerd op het pulp-roman 1929 van schrijver Armitage Trail die op 28 jarige leeftijd overleed in 1930 en nooit de filmversie van zijn boek heeft gezien. Trail heeft een tijdlang opgetrokken met de gangsters in de periferie van Capone.

Trailer van Scarface (1932)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Scarface (1932)https://i1.ytimg.com/vi/oClFiO7LMkc/hqdefault.jpg2020-09-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Howard Hawks was toen nog een beginnende typische Hollywood regisseur die eerder succes had met "The Road to Glory" (1926), The Dawn Patrol (1930)
and produced by Hawks and Howard Hughes.
Doorbraakrol voor acteur Paul Muni bij het grote publiek, die eerder een Oscar-nominatie had gekregen voor beste acteur in zijn eerste film "The Valiant" (1929), de Oscar-prijzen waren pas net dat jaar begonnen en nog tamelijk onbekend.

Scarface (1932) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Scarface (1932) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Scarface (1932) zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Zeer geweldadige gangster maakt snel carriere, maar zijn voorliefde voor bepaalde middelen zorgt voor zijn vroegtijdig einde.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Caddo

Cast & Regisseur

Paul Muni

Antonio 'Tony' Camonte
Ann Dvorak

Francesca 'Cesca' Camonte
Howard Hawks

Regisseur

Nieuws over Scarface (1932)