compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Shattered Glass

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

Het verhaal van de briljante onderzoeksjournalist Stephen Glass (25), die tot grote hoogten steeg als schrijver voor het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift The New Republic. Achteraf blijkt dat een groot deel van zijn verhalen waren verzonnen.
Delen op facebook
Shattered Glass
Nederlandse première: 5-8-2004
Canada, Verenigde Staten, 2003, 96 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na de publicatie van een verzonnen reportage over computerhackers, kwam Glass' bedrog aan het licht. Het was eind jaren negentig een grote blamage voor het kleine, maar gezaghebbende tijdschrift, dat zich aanprijst als 'het enige inflight-magazine van Air Force One (het presidentiële vliegtuig)'. Regiedebuut van scenarist Billy Ray.

Aanloop

hoofdrolspeler Hayden Christensen werd in 2002 bekend bij het grote publiek toen George Lucas hem castte als de jonge Anakin Skywalker in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. Peter Sarsgaards rol van de achterdochtige Chuck Lane werd genomineerd voor een Golden Globe.

Shattered Glass - Bioscopen, Tijden & Tickets

Shattered Glass in de bioscoop

Wil je Shattered Glass zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het verhaal van de briljante onderzoeksjournalist Stephen Glass, die tot grote hoogten steeg als schrijver voor het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift The New Republic. Achteraf blijkt dat een groot deel van zijn verhalen waren verzonnen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Baumgarten Merims Productions, Cruise/Wagner Productions, Forest Park Pictures, Lions Gate Films Inc.

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Peter Sarsgaard

Charles 'Chuck' Lane
Steve Zahn

Adam Penenberg
Hank Azaria

Michael Kelly
Billy Ray (I)

Regisseur