compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Sibel

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch van Sibel

Delen op facebook
Sibel
Nederlandse première: 5-3-2020
Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Turkije, 2018, 95 min,

Sibel is een 25-jarige vrouw die enkel kan communiceren door gebruik te maken van het aloude fluittaal van van de thee plukkende vrouwen uit de regio van de Zwarte Zee. De dorpelingen behandelen haar als een paria en zij doet van alles om haar aanzien te vergroten. Zo jaagt ze op een mythische wolf. In het bos ontdekt ze een voortvluchtige man, die wakkert iets nieuws in haar.

Bekijk bij:

Cinemember

Sibel trailer en bijzonderheden

De film ging in première tijdens het Locarno International Film Festival in augustus 2018.
Damla Sönmez die Sibel speelt won meerdere prijzen voor spel in deze film, waaronder Beste Actrice bij de Milano International Film Festival Awards (MIFF Awards).
De film zelf won Beste film tijdens het Adana Film Festival 2018 en het Montpellier Mediterranean Film Festival 2018.

Trailer van SibelBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sibelhttps://i1.ytimg.com/vi/LRTjY5P4yZg/hqdefault.jpg2019-09-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci zijn samen bekend van "Ningen" (2013) en "Noor 2012).
Actrice Damla Sönmez won eerder al prijzen voor haar spel in "Taksim Hold'em" (2017), "Deniz Seviyesi" (2014) en "Bornova Bornova" (2009).

Sibel - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sibel in de bioscoop

Wil je Sibel zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Sibel is een jonge vrouw die 'pech' heeft, ze kan niet praten, maar communiceert door een oude fluittaal uit de regio van de Zwarte Zee. Ze is een paria voor haar dorpsgenoten, dan ontdekt ze een voortvluchtige man.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De film Sibel schippert tussen een fabel en een realistisch verhaal, maar is een tevens sterke feministische film over de strijd van een jonge vrouw binnen een patriarchale, traditionele samenleving.

De ontvangst kan vrij onbetrouwbaar zijn bovenop de bergen van de Zwarte Zee in Turkije, dus de vrouwen die theebladeren plukken in het allegorische drama Sibel van Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci hebben hun toevlucht genomen tot een andere methode: ze fluiten. Niet zomaar eentonig getjilp, maar uitgebreide gesprekken waarin de dorpsroddels worden doorgegeven. Terwijl de vrouwen het fluiten beschouwen als een alternatief voor verbale praatjes, is het voor de 25-jarige Sibel de enige manier waarop ze kan communiceren. Sibel woont samen met haar alleenstaande vader Emin en haar jongere zus Fatma. In de afgelegen gemeenschap wordt ze als een paria behandeld omdat ze 'pech' brengt. Waaruit die ‘pech’ bestaat kan niemand duidelijk verwoorden maar heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Sibel vanwege haar handicap nooit een man zal vinden en geen kinderen zal krijgen. Sibel probeert op alle mogelijke manieren de aandacht te trekken van haar dorpsgenoten. Ze is voortdurend met iets bezig, oogst de gewassen op het land, hakt hout en kookt voor haar vader en jongere zus. Het lijkt wel of ze met hard werken haar plaaggeesten wil intimideren. Ze jaagt ook op een wolf waarvan wordt beweerd dat hij gevaarlijk is. Als ze de wolf zou kunnen doodschieten, zou ze zeker in aanzien stijgen.

Productiemaatschappij: Angoa (support), Bidibul Productions, Centre National du Cinéma (support), CNC, Cofinova 14 (in association with), Eurimages (support), Film Fund Luxembourg (support), Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (support), Filmförderungsanstalt (FFA) (support), La Région Île-de-France (support), Les Films du Tambour, Mars Productions, Moulin d'Andé-CECI (support), Natixis Coficiné (support), Pyramide International (in association with), Reborn Production, Riva Filmproduktion