compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Silent Waters

***1/20
Waardering: 3.8/5

Khamosh Pani

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Pitch

1979. Aïcha vult haar kleine weduwepensioen aan met het geven van koranlessen. Met veel toewijding zorgt ze voor haar zoon, de 18-jarige Salim die stiekem verliefd is op de mooie, rijke Zoubida. Wanneer een groep pelgrims op bedevaart komt neemt Aïcha's leven een grote wending. Tegen een achtergrond van toenemende intolerantie en fundamentalisme komen ondraaglijke geheimen over haar verleden aan het licht.
Delen op facebook
Silent Waters
Nederlandse première: 29-7-2004
Duitsland, Frankrijk, Pakistan, 2003, 99 min,

bijzonderheden

Onverschrokken stelt Sabiha Sumar de intolerantie en de positie van vrouwen in haar moederland Pakistan aan de kaak. Onder het bewind van Zia-ul-Haq (van 1977 tot 1988) vond een strenge islamisering plaats. Dit verhaal speelt in Charkhi ten tijde van deze roerige periode.
Winnaar Gouden Luipaard op het festival van Locarno 2003. Kirron Kher kreeg er de prijs voor de beste actrice. Evenals Fuse en Osama werd 'Silent Waters' ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sabiha Sumar (Pakistan, 1961) studeerde filmmaken in New York en Internationale Betrekkingen in Cambridge. Met haar kritische documentaires wil ze mensen bewust maken van het lot van vrouwen in islamitische landen. 'Silent Waters' is haar eerste speelfilm.

Cast & Regisseur

Kiron Kher

Veero or Ayesha (as Kirron Kher)
Tanveer Ahmad

Sikh Pilgrim 4
Sabiha Sumar

Regisseur