compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

Sous Le Sable

***1/20
Waardering: 3.5/5

Onder het zand

Voor alle leeftijden

Pitch

Marie - professor Engels in Parijs - is al 25 jaar gelukkig getrouwd. Tijdens een vakantie verdwijnt haar man na een duik in zee spoorloos. Is hij dood, heeft hij haar verlaten? Marie besluit te doen alsof hij nog in haar leven is.
Delen op facebook
Sous Le Sable
Nederlandse première: 5-4-2001
Frankrijk, 2000, 96 min,

bijzonderheden

Diepdoorvoelde, subtiele en vooralsnog meest volwassen film van Ozon over de pijn van het verliezen van een geliefde. Genomineerd in 2000 voor een Gouden Zeeschelp (San Sebastián International Film Festival).
De film deed veel stof opwaaien, omdat Charlotte Rampling (55) uit de kleren gaat.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

François Ozon (Frankrijk, 1967) studeerde filmwetenschap en volgde de regieopleiding van het FEMIS. Sindsdien maakt hij een à twee films per jaar rond thema's als grensoverschrijdingen en seksualiteit. HIj regisseerde eerder o.a. ook Regarde La Mer (1997) en Sitcom (1998).

Recensies van Sous Le Sable

Sous Le Sable - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sous Le Sable in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sous Le Sable zien? Koop of huur de film hier:De al jaren gelukkig getrouwde Marie is op vakantie met haar man, die na een duik in zee spoorloos verdwijnt. Met Charlotte Rampling.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur